ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaş sağlığa erişemiyor

Vatandaş sağlığa erişemiyor
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 19.56
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 19.56

Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan Dr. K. Doğan Eroğulları, yeni başkan olarak seçildi
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı K. Doğan Eroğulları, “Türkiye genelinde olduğu gibi kentimizde de sağlıkta sıkıntılar var. Vatandaşlar randevu alamıyor. Bu da sağlığa erişimi güçleştiriyor. Hastaların bir kısmı ilaçlara erişemiyor. Ayrıca hekim azlığından çalışma koşulları kötü” dedi.

10 yıl sonra ameliyat yapacak hekim bulamayacağız

Hekimlerin özlük hakları anlamında yoksullaştığını dile getiren Eroğulları, “Hekimlerin çalışma koşulları çok ağır, çok fazla hasta bakıyorlar. Ayrıca hekimin mesleki özerkliği de kaybolmuş durumda. Şiddet ve tıp eğitiminin yanı sıra akademisyenler sorun yaşıyor. Bazı bölümlerde hocalarımız kalmadı. Bunlar hekimlerin yanı sıra toplumun sorunu. Çünkü bunların hepsi halkın sağlığını doğrudan etkiliyor. Belki bundan 10 yıl sonra ameliyat yapacak hekim bulamayacağız. Bazı branşlar hiç tercih edilmiyor ve bu branşlarda doktor bulamayacağız. Tüm sorunları çözmek için mücadele edeceğiz.

Eroğulları, “Bundan sonra hekimlerin özlük hakları için iradesini ortaya koyup mücadele eden, her türlü sorunda hekimin yanında olan aynı zamanda halkın sağlığı düşünen, bir tabip odası göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *