ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaşı kandırmayı bırakın da alt yapıyı çok ciddi şekilde elden geçirin

Vatandaşı kandırmayı bırakın da alt yapıyı çok ciddi şekilde elden geçirin
YAYINLAMA: 14 Nisan 2024 / 16.55
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2024 / 16.56

 

“Uçuyoruz, kaçıyoruz, şampiyonuz gibi ısmarlama ödüllerle bu kenti yönetmezsiniz!!!”

Ramazan Bayramı’nın 1 ve 2’inci gününde etkili olan sağanak yağmur ve dolu kentte büyük sorunlara yol açtı. Yağış ve dolu nedeniyle caddeler, sokaklar ve alt geçitler sular altında kaldı. Ortaya çıkan manzara ise kentin alt yapısının yetersiz olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Uçuyoruz, kaçıyoruz, şampiyonuz gibi ısmarlama ödüllerle bu kenti yönetemezsiniz

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, “Umarım bu saatten sonra uçuyoruz, kaçıyoruz, şampiyonuz gibi ısmarlama ödüllerle bu kenti yönetmezsiniz. Şehrin alt yapısı yok, acil önlem alınması lazım” ifadelerini kullandı.

Günü kurtaracak hizmetler bu şehri yoruyor

Şencan, “Gaziantep’te iklim krizi, kentsel adalet, afetlere dirençlik, güçlü alt yapı, barınma ve yaşam kalitesi gibi birçok kavramı barındıracak bir bilimsel bir şehir planlaması çalışması yapılıp tüm şehrimizde hayata geçirilmeli. Günü kurtaracak hizmetler bu şehri yoruyor” açıklamasını yaptı.

Vatandaşı kandırmayı bırakın da alt yapıyı çok ciddi şekilde elden geçirin

CHP’li Uğur Kalkan, “Her yağmur ve dolu yağışında vatandaşlarımızın çilesi değişmiyor. “Şu proje bu proje” diye vatandaşı kandırmayı  bırakın da alt yapıyı çok ciddi şekilde elden geçirin” dedi.

Caddeler, sokaklar, alt geçitler, sular altında kaldı

Antep’te 2023 yılının Aralık ayında yaşadığımız manzaranın aynısını Ramazan Bayramı’nda yaşadık. Bayramda etkili olan sağanak yağış ve dolu kentte hayatı felç ederken, caddeler, sokaklar, alt geçitler, sular altında kaldı. Ortaya çıkan görüntü ise şehrin alt yapısının ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Elektrik akımına kapılan bir kişi yaşamını kaybetti

Sokakların ve caddelerin ve alt geçitlerin göle döndüğü şehirde yağış sonrasında etkili olan dolu zor anlar yaşanan şiddetli dolu yağışına karşı araçlarının üzerine battaniye ve halıları alarak araçlarını korumaya çalıştı. Mahallelerde uzun süren elektrik kesintileri meydana geldi. Hatta elektrik akımına kapılan bir kişi yaşamını kaybetti.

12 mahallede toplam 44 noktada kurtarma çalışması yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ ekipleri, ALO 153 ve sosyal medya üzerinden bildirilen 120 su baskını ihbarına 50 farklı noktada 50’den fazla araç ve 253 personel ile müdahale edilirken, şehirde 12 mahallede toplamda 44 noktada kurtarma çalışması yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *