ANASAYFA arrow right Güncel

Vatandaşın yeni vergileri ve zamları kaldıracak gücü kalmadı

Vatandaşın yeni vergileri ve zamları kaldıracak gücü kalmadı
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2024 / 21.05
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2024 / 21.05

Enflasyon yıllık yüzde 5’e düşene kadar insanların alım gücünün artması mümkün değil

 

Vatandaşın mutlak bir yoksulluk yaşadığını kaydeden Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “Yeni vergilerin ve zamların olmaması lazım. Zaten vatandaşın dayanacak gücü takati kalmadı” şeklinde konuştu.

Bu politikalar devam ederse acı reçeteyi en az iki daha içeceğiz

Enflasyonun doğru anlatılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Enflasyon aylık olarak yüzde 5’in altında değil. Bu ürünlere aylık yüzde 5 zam geldiğini gösteriyor. Enflasyon yüzde 3 olması düştüğü anlamına gelmez. Dolayısıyla enflasyon yıllık yüzde 5’e düşene kadar vatandaşın alım gücünün artması mümkün değil. Bu politikalar devam ederse acı reçeteyi en az iki daha içeceğiz” dedi.

Devleti yönetenler ve kurumun başındakiler topluma örnek olmalı

“Nasıl ki vatandaş enflasyonist ortamlarda yoksullaşıyorsa bunun sonucu olarak harcamalarını kısıyorsa devlet tasarruf yapmalı diye her zaman söyledik” diyen Yılmaz, “Kamu, tasarruf konusunda bir şey yapıyormuş gibi bir siyaset izlemeye başladı. Bunu doğru buluyoruz ve devam etmesi gerektiğini söylüyoruz. Devleti yönetenlerin ve kurumun başındakilerin topluma örnek olması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Dar gelirli vatandaşın üzerindeki vergi yükünün azaltılması lazım

Faizlerin artmasıyla piyasada TL’nin azaldığını söyleyen Yılmaz, “Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının bedelini dar gelirli, asgari ücretliler ödüyor. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınması gerektiğini söylüyoruz. Bu anlamda dar gelirli vatandaşın üzerindeki vergi yükünün azaltılması lazım. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin arttırılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü bu enflasyonu yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *