ANASAYFA arrow right Güncel

Vergiler bir avuç müteahhit ve sermayedarın kasasına aktarılıyor

Vergiler bir avuç müteahhit ve sermayedarın kasasına aktarılıyor
YAYINLAMA: 12 Haziran 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2024 / 20.13

Antep’teki aile hekimleri ve sağlık çalışanları vergide adalet için seslerini yükseltmeye devam ediyor. Bir bayrama daha vergi kesintileri ile girdiklerini söyleyen aile hekimleri ve sağlık çalışanları, vergilerin kimlere gittiği sordu

Toplanan vergilerin bir avuç müteahhittin ve sermayedarın kasasına aktarıldığını söyleyen Dr. Sevim Eroğulları, ‘’3 gün sonra ücretlerimizi alacağız ve peşinden bir bayrama daha gelir kaybı ile gireceğiz. Her ay artan enflasyon ve her ay azalan gelir ve bu ay yine yoksullaşacağız. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tüm ekonomik krizi biz ücreti ile geçinmeye çalışanların sırtına yıkmaya devam edecek. 4 ayı geçti her hafta soruyoruz. Sormaya da devam edeceğiz. Vergide adaleti ne zaman sağlayacaksınız?’’ sorusunu sordu.

Tasarrufun bizden yapılmasını kabul etmiyoruz

‘Bakanlar özel jetlerle seyahat etmekten bile vazgeçmemişken tasarrufun bizden yapılmasını kabul etmiyoruz’ ifadelerini kullanan Eroğulları, yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalışanın ücretinin üçte birinin vergi olmasını kabul etmediklerinin altını çizdi. ‘’Devasa karlar açıklayan bankalardan, şirketlerden yüzde 15 vergi alınırken bizlerden yüzde 35 vergi kesintisi olmasını kabul etmiyoruz. Yediğimizden içtiğimize, giydiğimizden yattığımız yere her şeyden, ödediğimiz her faturadan zaten vergi kesilirken bir de üzerine ücretlerimizden yüzde 35 vergi kesilmesini önümüzdeki ay yapılacağı söylenen zammı göremeden vergi kesintisi ile bizden alınmasını kabul etmiyoruz’’ dedi.

Büyümeden bizim payımıza ne düşüyor?

2023 yılında toplanan gelir vergilerinin yüzde 62’sinin ücretlilerden kesildiğini sözlerine ekleyen Eroğulları, ‘’Başta halkımız olmak üzere tüm ücretli çalışanlara soruyoruz. Geçen sene bu ülkenin gelirinin yüzde 62’sini siz mi kazandınız da verginin yüzde 62’sini siz veriyorsunuz? Ülke büyüdüğü, ekonomik krizden çıkış yoluna girdiğimiz söylenirken bu büyümeden bizim payımıza ne düşüyor? Vergide adalet olmadığı için; aylarca hastanelerde randevu kuyruğunda bekliyoruz, daracık aile sağlığı merkezlerinde sağlık hizmeti almaya çalışıyoruz, her gün saatlerimizi kalabalık toplu taşıma araçlarında geçiriyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *