ANASAYFA arrow right Güncel

Vize sorunu çözüme kavuşturulmalı

Vize sorunu çözüme kavuşturulmalı
YAYINLAMA: 08 Ekim 2024 / 18.08
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2024 / 18.08

Şoförlere vize verilmemesi hem üretici firmaya hem de lojistik sektörüne büyük zarar veriyor. Aylardan beri vize alamayan şoförler bulunurken, sorunun çözülmesi için yetkililere çağrı yapıldı

Vize sıkıntısının halen çözüme kavuşmamasından dert yanan Gaziantep Umum Nakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Zafer Aydıngüler, ‘’Şoförler, vize alamadığı için Avrupa’ya götüremiyor. İşlerde yaşanan düşüklük yetmezmiş gibi bir de bu vize sorunu ile mücadele ediyoruz. Vize sorununun bir an evvel çözüme kavuşturulması lazım’’ şeklinde konuştu.

Aylardan beri vize bekleyen şoförlerimiz bulunuyor

Vize sıkıntısı yaşandığı için ürünlerin zamanında teslim edilemediğini sözlerine ekleyen Aydıngüler, ‘’Sanayicinin ürününün vakit kaybedilmeksizin yerine ulaştırılması önemli. Sektörün yüzde 35’inin vize sorunu var. Avrupa bu konuda yardımcı olmuyor. Aylardan beri vize bekleyen şoförlerimiz bulunuyor. Bu hem bizi hem üreticiyi mağdur ediyor hem de ülke ekonomisi kayıp yaşıyor. O yüzden mağduriyetlerin giderilmesi için bu sorununun çözülmesi elzem’’ ifadelerini kullandı.

Esnaf, öz sermayesi ile ayakta durma mücadelesinde

Öz sermayesi ile ayakta durmaya çalışan esnafın çarkını zor döndürdüğünü söyleyen Aydıngüler, yüzde 35 oranında küçülen sektörün gün geçtikçe küçülmeye devam ettiğinin altını çizdi. ‘’2020 yılından beri başlayan sektörel küçülme sürüyor. Çünkü alım gücü olmayınca ticarette ister istemez azalıyor. Ekonomik sıkıntılar her tarafta kendini bariz bir şekilde hissettiriyor’’ dedi.

Piyasa allak bullak

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla piyasada kıpırdanma yaşandığını ancak bunun tatmin edici olmadığını ifade eden Aydıngüler, devlet tarafından herhangi bir desteğin sunulmadığını belirtti. ‘’En büyük sıkıntılardan biri akaryakıtın yükselmesi. Çünkü akaryakıtın yüksek olması enflasyonu tetikler. Giderlerimiz çok arttı. Piyasa ise allak-bullak. Ekonominin iyi olduğunu söylemek kandırmacadan öteye gitmez’’ açıklamasını yaptı.

Trafik sigorta fiyatlarında bir düzenleme yapılması gerekiyor

Aydıngüler, kredilerin bir an önce açılması çağrısında bulunurken, ‘’Kredilerin düşürülüp, muslukların açılıp gerçek anlamda ihtiyacı olanların kullanabilmesi lazım. Esnafın araçlarını günümüz şartlarına göre yenilemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra diğer sıkıntımız ise araç sigorta fiyatları. Bir aracın trafik sigorta bedeli 40 ile 80 bin lira arasında değişiyor. Bu gerçekten çok yüksek bir rakam. Dolayısıyla taşımacılık yapan araçlara yönelik trafik sigorta fiyatlarında bir düzenleme yapılması gerekiyor’’ çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *