ANASAYFA arrow right Güncel

Yaşam hakkı tanımayan kölelik ve sadaka sistemini kabul etmiyoruz

Yaşam hakkı tanımayan kölelik ve  sadaka sistemini kabul etmiyoruz
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2024 / 19.20
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2024 / 19.20

10 bin lira emekli maaşı ile geçinemediklerini dile getiren Antep’te yaşayan emekliler, insanca yaşayabilecek ücret istiyor

Emekli maaşlarına 15 bin lira seyyanen zam yapılması çağrısında bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Faruk Kılınç, ‘’Emeklilere, asgari ücretle çalışanlara yaşam hakkı tanımayan bu anlayışı, bu köle düzenini, bu sadaka sistemini asla kabul etmiyoruz’’ dedi.
Emeklilerin maaşlarına 15 bin
liralık seyyanen artış yapılmalı

Ulusal büyümeden emeklilere pay verilmediğini söyleyen Kılınç, ‘’Emeklilerin maaşlarında toplamda çok büyük oranda düşüşe neden oldu. Memurlara verilen seyyanen artışı, memurlar fazlasıyla hak etmiştir. Bu artışın yasa gereği memur emeklilerine de verilmesi gerekirken, yasa arkadan dolanılarak bu artış memur emeklilerine verilmedi. Aynı hak emekliler içinde hayati. Seyyanen artışın emeklilere de yapılması zorunlu. Acil olarak bütün emeklilerin maaşlarına 15 bin liralık seyyanen artış yapılmalı’’ ifadelerini kullandı.
Açlıktan ölmemek için direniyoruz
‘Emekliler, asgari ücretle çalışanları, yani emeğiyle, alın teriyle çalışanları aç bırakarak tasarruf yapılamaz’ diyen Kılınç, ‘’Bizler bırakın tasarruf yapmayı, açlıktan ölmemek için direniyoruz. Tasarruf yapılacaksa bu ülkenin kaynaklarına çökenlerin muslukları kesilsin. Bedel ödenecekse, ülkeyi bu duruma getirenler bedel ödesin. Emeklilerin, emekçilerin yaşam boyu ödedikleri bedel yetti de, arttı da’’ açıklamasını yaptı.
Çalışanların kabul etmemesi gerekir
Yoksulluk sınırının beşte biri kadar bir ücretle insan çalıştırılamayacağını kaydeden Kılınç, ‘’İktidarın Mehmet Şimşek eliyle hayata geçirmeye çalıştığı vahşi kapitalizm yeni bir köleci düzen. Çalışanların da bunu kabul etmemesi gerekir. Zira bu düşük maaşlar, emekli olunduğunda halihazırda 10 bin lira maaş alan emeklilerin kaderine ortak olmak’’ şeklinde konuştu. 
Krizi yaratanlar bedelini ödesin
Ekonomik kayıplarının giderilmesini isteyen Kılınç, ‘’İktidarı uyarıyoruz. 22 yıldır sömürdüğünüz, yandaş derneklere, cemaatlere, tarikatlara, yandaş şirket ve müteahhitlere aktardığınız ülke kaynaklarının bedelini biz emeklilere, asgari ücretlilere, emekçilere yüklemenize bütün gücümüzle itiraz edeceğiz. Krizi yaratanlar bedelini ödesin’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *