ANASAYFA arrow right Güncel

Yaşanabilir bir Antep’i hep birlikte inşa edeceğiz

Yaşanabilir bir Antep’i hep birlikte inşa edeceğiz
YAYINLAMA: 18 Mart 2024 / 18.51
GÜNCELLEME: 18 Mart 2024 / 18.51

Türkiye Komünist Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Yücetaş, herkesin mutlu olduğu ve yaşanabilir bir Antep’i her birlikte inşa edeceklerini belirtti.

Bir çocuğun diğer çocuktan bir eksiği olmasın istiyorum

Her şeyi halk ile birlikte karar vereceklerini vurgulayan Yücetaş, “Halkımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bir anne-baba çocuğu bir şey istediğinde düşünmesin istiyorum. Bir çocuğun diğer çocuktan bir eksiği olmasın istiyorum. Elimizde bir sihirli değnek var, her dokunup her şeyi bir anda düzelteceğiz demiyoruz. Emekçilerle birlikte üreteceğiz. Zor ama imkansız değil. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz” dedi.

Seçim çalışması bizim açımızdan güzel geçiyor

Seçim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Yücetaş, “Muhalefet partisi olarak Antep’te ilk seçim çalışmalarına biz başladık. Mahalle mahalle geziyoruz, ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ve çok güzel tepkiler alıyoruz. Seçim çalışması bizim açımızdan güzel geçiyor. Parti olarak, Antep’te yeniden toparlanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacağız

Yapılması gerekenleri yapacaklarını sözlerine ekleyen Yücetaş, “Bu kentin çok büyük sorunları var. Bunlardan birisi ulaşım pahalı olması. Şu anda 14 lira olan ulaşımın 24 lira olma ihtimali var. Ayrıca yeterli sayıda ulaşım araçlarına sahip değiliz. O yüzden Türkiye Komünist Partisi olarak ulaşımı ücretsiz yapacağız. Güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Laik ve ve bilimseli destekleyici eğitimler vereceğiz

Çocukların laik ve bilimsel bir eğitimden yararlanamadıklarını söyleyen Yücetaş, “Türkiye’nin yanı sıra Antep’te de semt evleri kurduk. Bu evlerde öğrencilere matematik gibi dersler veriyoruz. Her mahalleye bir semt evi açacağız. Laik ve ve bilimseli destekleyici eğitimler vereceğiz. Her mahallede kreşler açacağız. Gençlerimiz için açacağımız gençlik merkezinde ders çalışmadan kitap okumaya kadar her şeyden yararlanabilecek” diye konuştu.

Kadınların ucuz iş gücü olarak görülmesinin önüne geçeceğiz

Yücetaş, “Antep, çok verimli topraklara sahip ama ne yazık ki bunu yeteri kadar kullanamıyorlar. Tarım kooperatifleri kurarak, çiftçilere destek olurken halkında güvenli ve ucuz gıdaya ulaşmasını sağlamış olacağız. Ayrıca ülkemizde çok büyük bir kadın ve kadın emeğinin sömürülmesi sorunu var. Antep’te de kenar semtlerde; kadınlar çok ucuza ceket, yelek dikiyorlar, fındık veya ceviz kırıyorlar. Kadınların ucuz iş gücü olarak görülmesinin önüne geçeceğiz” dedi.

Halkla birlikte olacağız

Emekçi bir insan olduğunu dile getiren Yücetaş, “Korumalarla gezen bir belediye başkanı olmayacağız. Halk ile birlikte olacağız. Otobüse de bineceğim, çiftçinin veya bir esnafın yanında işçinin emekçinin yanında da olacağım. Her zaman sahada olacağım. Konutları, ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin kullanımına açacağız. Belediye bünyesinde öğrencilere yurtlar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *