ANASAYFA arrow right Güncel

Yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmayacak

Yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmayacak
YAYINLAMA: 12 Haziran 2024 / 20.11
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2024 / 20.11

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti

İçme suyunu temin etmek için birkaç alternatifin bulunduğunu kaydeden Sönmezler, ‘’Kaynaklarımızdan en büyük Düzbağ havzası. Şehrin büyük ölçüde suyu Düzbağ’dan geliyor. Bunun yanı sıra Kartalkaya ve Mizmilli kuyularımız var. Düzbağ’dan membaa kalitesinde ki suyumuz şehrimize geliyor. Şu anda kaynaklarımızda yeterli suyumuz var’’ şeklinde konuştu.

Dünya Bankası aracılığıyla 80 milyon Euro hibe kaynak alacağız

İki büyük projelerinin bulunduğunu hatırlatan Sönmezler, ‘’Büyük projelerimizden birisi Düzbağ Barajı. Barajımızın projesi hazır, ancak büyük maliyetler olduğu için uluslararası finansman ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca baraj kadar önemli olan bir projemiz arıtma tesisi. Mevcut arıtma tesisimizin kapasitesi düşük kaldı. O nedenle Aktoprakta yeni bir içme suyu arıtma tesisi yapacağız. Dünya Bankası aracılığıyla 80 milyon Euro hibe kaynak alacağız. Yakın zamanda içme suyu arıtma tesisimizin ihalesinin yapılmasını bekliyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Bölgemiz, küresel iklimden etkileniyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin küresel iklimden etkilendiğini ifade eden Sönmezler, ‘’Güneydoğu Anadolu Bölgesi aldığı yağışlarla diğer bölgelere göre dezavantajlı bir konumda bulunuyor. 2023 yılında bölgemizdeki dağlarda kar vardı. Havzamız kar yağışı ile birlikte daha zenginleşti. Ancak bu yıl içerisinde kar yağışı alamadık’’ tespitini yaptı.

Arıtma tesisimizin kapasitesini artırmak için çalışıyoruz

Mevcut arıtma tesisinin kapasitesini artırmak için kapasite artırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Sönmezler, kapasite artırma çalışmalarının yıl sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. ‘’Özellikle Kurban bayramında su tüketimi çok fazla olacağından ve arıtma tesisimizin su kapasitesini artırmak için Pazartesi gününden itibaren planlı kesintilere başladık. Bu çalışmalarımızı bugün öğleden sonra tamamlanmış olacak’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *