ANASAYFA arrow right Güncel

Yeni asgari ücret 17 bin lira oldu

Yeni asgari ücret 17 bin lira oldu
YAYINLAMA: 27 Aralık 2023 / 23.03
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2023 / 23.05

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin 17 bin TL olduğunu duyurdu.

Milyonlarca çalışan 2024'te geçerli olacak yeni asgari ücreti merakla bekliyor.

Asgari ücret 2024'ün tespiti için Beştepe'de yapılan üçüncü toplantı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklama yapıyor. Işıkhan, asgari ücretin, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili geri sayıma geçildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükûmet temsilcilerini Beştepe'de bir araya geldi. Bakan Işıkhan, toplantının ardından asgari ücretle ilgili açıklama yapıyor.

Vedat Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Komisyonun nihai hedefleri tüm tarafların görüş, talep ve mevcut ekonomik koşulları gözeterek asgari ücreti belirlemek. Öncelikle bu süreci olumlu ve makul yaklaşımlarıyla ortak bir mutabakat zemininde yürüten tüm paydaşlara, sayın Ergün Atalay'a, Özgür Burak Akkol'a ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum.

Burada bir asgari ücret alt sınırının belirlemesi yanı sıra toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü yapıcı yaklaşımın sergilenmesini de son derece önemli buluyorum. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme kararlılığımıza liderlik eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum."

Ne olmuştu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'la Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *