ANASAYFA arrow right Güncel

Yeni vergi paketiyle vergide adaletsizlik daha da derinleşti

Yeni vergi paketiyle vergide adaletsizlik daha da derinleşti
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2024 / 17.00
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2024 / 17.05

Antep’te aile hekimleri ve sağlık çalışanları vergide adalet eylemlerini sürdürüyor. 30 haftadan beri vergide adalet çağrıları yapan aile hekimleri ve sağlık çalışanları, ‘Moody’s kredi notunu artırmış diye sevinenler çalışanların ve halkın yaşadığı derin yoksulluğu umursamıyor’ eleştirişini yaptı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Eş Başkanı Serpil Dağdemir, ‘’ Hükümetin, ‘Az kazanan dan az, çok kazanandan çok vergi alınması’ vaadiyle TBMM getirdiği ‘Yeni Vergi Paketi’ çalışanların vergi yükünü azaltmak yerine gücü yetecek herkesten ve halkın sırtına yeni vergiler yükledi. İşçi sendikalarının, meslek odalarının, demokratik kitle örgütlerinin, muhalif partilerin ve çalışanların hakkını korumaya çalışan kesimlerin itirazlarına ve taleplerine rağmen vergide adaletsiz eşitsiz durum daha da derinleşti’’ ifadelerin, kullandı.
Şimşek, derin yoksulluğu görmezden geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Moody’s kredi notu artırımına sevinirken, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın yaşadığı derin yoksulluğunu görmezden geldiğini sözlerine ekleyen Dağdemir, ‘’Küresel sermayenin koruyucu, düzenleyici kurumları halkın fakirleşmesine, emeğin değersizleşmesine yol açan ‘ekonomik sıkılaştırma politikaları’ ya da yeni vergi paketleri adı altında yaşama geçirdikleri düzenlemelerle çalışanların ekmeğinin küçültülmesine olumlu notlar veriyor’’ şeklinde konuştu.

Dağdemir, ‘’2024 yılının ilk altı ayında dolaylı vergi gelirleri yüzde 66 (KDV ve ÖTV oranı yüzde 52) olurken dolaysız vergi gelirleri yüzde 34 oldu. Zaten dolaysız vergi gelirlerinin önemli kısmı çalışanların ücretlerinden kesilerek elde edilmekte olduğu biliniyor.    Şimşek, programına küresel sermaye denetçilerinin güven duymasıyla övünürken, halkın büyük bir kısmı derin yoksulluk içinde hükümete olan güvenini yitirmiş, oldukça zor dönemler yaşıyor’’ tespitini yaptı.
Hastalarımızın sağlığını korumak
için vergi de adalet istiyoruz

Sağlık çalışanlarının her gün sağlığını korumak, hastalıklarını iyileştirmeye çalıştıkları hastaların yaşadığı derin yoksulluğu, kötü yaşam koşullarını, yetersiz ve uygunsuz konutlarda yaşamak zorunda kalmalarını, yetersiz dengesiz beslenmelerine tanık olduklarına dikkat çeken Dağdemir, ‘’Hastalarımızın bu derin yoksulluğa bağlı sağlıksızlıklarına şahitlik ediyoruz ve tüm bu duruma itiraz ediyoruz. Halkımızın sağlığını koruma ve sürdürme çabalarımız için ‘Vergide ve gelirde adalet istiyoruz’ taleplerimiz hem sağlık çalışanları hem de tüm emeğiyle geçinen halkımız için istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz, edeceğiz’’ mesajı verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *