ANASAYFA arrow right Güncel

Yeşil zeytin tezgahlarda yerini aldı

Yeşil zeytin tezgahlarda yerini aldı
YAYINLAMA: 22 Ekim 2024 / 19.09
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2024 / 19.09

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ‘Yeşil zeytin’ tezgahlarda yerini aldı. Fiyat geçen yıl ile aynı olmasına karşın esnaf satışlardan memnun değil. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyleyen esnaf, ‘Vatandaş sadece bakıyor, fiyatını soruyor’ şeklinde konuştu.

70 liradan başlayan yeşil zeytin kilogram fiyatı 130 liraya kadar çıkıyor

Kış aylarının yaklaşması ile tezgahlarda yerini alan kışlık ‘Yeşil zeytin’ alıcısını bekliyor. 70 liradan başlayan yeşil zeytin kilogram fiyatı 130 liraya kadar çıkıyor. Ancak fiyatların ilerleyen zamanlarda yükseleceğini ifade eden esnaf, vatandaşa bir an önce yeşil zeytinlerini temin etme konusunda çağrıda bulundu.

Fiyatlar ilerleyen günlerde yükselebilir

Satışların durgun olduğunu sözlerine ekleyen Zeynep Köklü, ‘’70 liradan başlayan yeşil zeytin kilogram fiyatları 130 liraya kadar yükseliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda fiyatlarda yükselecek’’ dedi.

Sulu zeytinler çok bekletilmeye gelmez

Yeşil zeytinlerin Nizip’ten geldiğini ifade eden Köklü, ‘’Genellikle Nizip’teki zeytinleri tercih ediyoruz. Çünkü sulu olmadığından dayanıklıdır. Ancak sulanmış zeytin ise çabuk soluyor ve belli zaman sonra yenmeyecek düzeye geliyor. Sıktığın zamanda anında su çıkıyor. Sulanmış zeytinlerin sadece bir hafta ömrü var. Bu tür zeytinler çok bekletilmeye gelmez’’ açıklamasını yaptı.

Antep’in insanı çok fazla zeytin almıyor

‘’Antep’in insanı çok fazla zeytin almıyor. En fazla 5 kilogram alıyorlar’ diyen Köklü, ‘’Şu anda çiftçiler, ucuz diyerek toplamak istemiyorlar. O yüzden ilerleyen günlerde yeşil zeytin az olursa fiyat ister istemez yükselecek. Satışlardan umudumuz var ama şu anda beklediğimiz gibi değil’’ ifadelerini kullandı.

Müşteriler, yağ çıktığını zannettikleri ama su çıkan zeytinleri tercih ediyorlar

Köklü, ‘’Müşteriler, sıktığında yağ çıktığını zannettikleri ama su çıkan zeytinleri tercih ediyorlar. Zeytin dediğin zor sıkılacak. Çünkü hem çürümez hem sıktığınızda su yerine yağ çıkar. Bu tür zeytinler 2 yıl yine dayanır. Kırdırdığım zeytinlere tuz dökmüyorum, sadece büyük varilde olanlara tat versin diye birazcık döküyorum’’ şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *