ANASAYFA arrow right Güncel

Yüksek enflasyon altında eziliyoruz

Yüksek enflasyon altında eziliyoruz
YAYINLAMA: 26 Eylül 2024 / 18.33
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2024 / 18.33

Maliyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gaziantep Turizm Otelciler Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, yüksek enflasyon altında ezildiklerinin altını çizdi.

Enflasyon ile mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ‘’Bizlerin d enflasyonun düşmesi için elimizi taşın altına koymalıyız. Üzerimize düşen ve varsa yapmalıyız. Otel fiyatlarına bakıldığı zaman ise kentimizde otel fiyatlarının çevre illerdeki otel fiyatlarına göre uygun olduğunu görüyoruz. Hiç kimse fiyatlardan şikayetçi değil. Çünkü her kesime göre otellerimiz mevcut’’ dedi.

Sektör yeniden hareketlenmeye başladı

Otel ve konaklama sektörünün son yıllarda büyük bir potansiyel yakaladığına dikkat çeken Yılmaz, ‘’Gaziantep’te yeme ve içmenin pahalı olması nedeniyle işlerde bir duraksama söz konusuydu. Ancak belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer kurumların yaptığı çalışmalar sonucunda sektörümüzde yeniden bir hareketlenme yaşanıyor. Yerli-yabancı turistler gelmeye başladı’’ şeklinde konuştu.

Kent genelinde denetimler devam etmeli

Yerli-yabancı turist sayısının artmasının tur otobüslerine bakılarak görülebileceğini kaydeden Yılmaz, ‘’Kentimizde festival ve fuar gibi etkinliklerin düzenlenmesinin yanı sıra bunlara tarihi ve kültürel zenginliklerimizde eklenince şehrin turizm açısından ne kadar önemli ve değerli olduğunu ortaya koyuyor. Yeme-içme sektörüne yönelik denetimler aralıksız sürerse ‘Gaziantep pahalı’ algısını lehimize çevirebiliriz’’ açıklamasını yaptı.

Yılmaz, İpek ve Baharat yolu üzerinde bulunan şehrimizin kültürel ve tarih açısından değerli olduğunu sözlerine eklerken, ‘’Gaziantep kalesi, Zeugma müzesi, Yesemek heykel atölyesi, Karkamış Antik kent gibi birçok zengin müzelere ve ören yerlerine sahibiz. Yeniden hareketlenen turizmin daha da canlanması için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz. Otel ve konaklama sektörü olarak misafirlerimizi bekliyoruz’’ dedi.

Daha değişik festivallerin ve fuarların yapılmasını arzu ederiz

Gastroantep Kültür Yolu festivalinin kente büyük fayda sağladığını aktaran Gaziantep Turizm Otelciler Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şöyle bitirdi: ‘’Festival sayesinde yemeklerimizi ve lezzetlerimizi birçok kişiye tattırma imkanı elde ettik. Çünkü şehir dışından gelenler buradaki lezzeti tattığından gittiği ilde bunu anlatıyor. Anlattığı kişilerde merak edip geliyor. Daha değişik festivallerin ve fuarların yapılmasını arzu ederiz.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *