ANASAYFA arrow right Güncel

Yurt dışı çıkış harçlarının 3 bin liraya çıkartılması kabul edilemez

Yurt dışı çıkış harçlarının 3 bin liraya çıkartılması kabul edilemez
YAYINLAMA: 23 Haziran 2024 / 14.19
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2024 / 14.19

150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerisine seyahat acenteleri tarafından büyük tepki ile karşılandı. Yurt dışı çıkış harcının yükseltilecek olmasının sektöre büyük darbe vuracağının altını çizen seyahat acenteleri yurt dışı turlarının şimdiden iptal edilmeye başlandığını belirtti,

Yurt dışı çıkış harç tutarının maliyetinin 150 TL’den 3 bin TL’ye kadar çıkacak olmasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, bu konuda sessiz kalan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da tepki gösterdi.

Vatandaşlar ve turizm sektörü endişeli

Yurt dışı harçlarının 150 liradan 3 bin liraya çıkmasına yönelik verilen önergeyi sert bir dille eleştiren Kılınç, ‘’Son dönemde turizm sektöründe gözlenen fiyat artışları ve uluslararası seyahat seyahatlerle ilgili gündemdeki gelişmeler, vatandaşlar ve turizm sektöründe arasında önemli bir endişe haline geldi’’ açıklamasını yaptı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuya müdahil olması gerekiyor

Kılınç, ‘’Özellikle yurt dışındaki benzer hizmetlerin daha uygun fiyatlarla sunulmasına kıyasla endişe verici bir durum arz ediyor. Bu durum yerli turizm fiyatlarının uluslararası standartlara göre belirlenmesi çabalarının yetersiz kaldığını gözler önüne koyuyor. Bu yanlış önergenin bir an önce iptal edilmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuya müdahil olması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Vatandaş yurt içindeki otel fiyatlarını karşılayamaz duruma geldi

Yurt içinde oteller fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşın yurt dışı turlarına büyük rağbet göstermeye başladığını söyleyen Kılınç, ‘’Vatandaş yurt içindeki otel fiyatlarını karşılayamaz duruma geldi. Dolayısıyla alternatif olarak yurt dışına yöneldiler. Bunun sonucu olarak seyahat acentelerimiz yurt dışı tur satışlarına ağırlık verilmeye başladı. Ancak yurt dışı çıkış harç tutarının 150 liradan 3 bin liraya çıkarılacak olması vatandaşa ‘Sen yurt dışına gitmeyi hak etmiyorsun’ anlamına geliyor’’ şeklinde konuştu.

Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar

Turizm seyahat acenteleri olarak yurt dışı çıkış harcının kabul edilecek bir tutar olmadığının altını kalın harflerle çizen Kılınç, ‘’Şu anda önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Ancak 3 bin liranın 1500 liraya düşürüleceği konuşuluyor. Ancak bu da yüksek bir rakam ve bu ölümü gösterip sıtmaya razı olmak gibi bir şey. Ülkemizde ki vatandaşlarımızın istediği ülkeye kolay bir şekilde gidip gelmesi lazım. Bunun önüne kimse set çekmemeli’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *