ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

185 Esnaf iş terki verdi

185 Esnaf iş terki verdi
YAYINLAMA: 24 Mart 2025 / 11.39
GÜNCELLEME: 24 Mart 2025 / 11.39

Gaziantep'te geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında 518 iş terki yaşanırken, bu yılın ilk 6 ayında 185 iş terki gerçekleşti. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri, bu yıl iş terkinde düşüş yaşandığını ancak, bu düşüşün nedeninin, ekonomideki iyileşme olmadığını söyledi.

Esnafın ekonomide beklediği iyileşmenin gerçekleşmediğini savunan Küsbeoğlu, iş terki için müracaat eden esnafı, iş terki yapmamaları konusunda ikna ettiklerini, aksi takdirde bu sayının 2 binleri bulabileceğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'e geldiğinde, görüşmelerde bulunduklarını kaydeden yetkililer, "Başbakan Erdoğan, bu yılın sonunda ve 2006 yılı içinde ekonomide beklenilen iyileşmenin gerçekleşeceğini ve ekonominin iyiye gideceğini bize anlattı. Bunun üzerine iş terki yapmak isteyen esnafımızı bu konuda ikna ederek, işyerini bırakmamaları için konuşuyoruz" dedi.

Gaziantep milletvekilleriyle de sürekli görüşerek, esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirdiklerini ifade eden yetkililer, şöyle konuştu: "Gerek Başbakan Tayyip Erdoğan gerekse Gaziantep milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerde, ekonomide bu yılın sonuna doğru iyileşmelerin tüm kesimlere yansıyacağı bilgisini aldık. Esnafa verilecek krediler ve yapılacak yatırımlar konusunda iyileşmeler olacak. Bu yönde bilgiler almamız üzerine, ekonomik sıkıntı çekerek, iş terki vermek isteyen esnafımızla konuşarak, onları iş terki vermemeleri konusunda ikna ediyoruz. İş terkinde düşüş yaşanmasının en büyük nedeni, bizim esnafı bu konuda ikna etmemizdir. Aksi takdirde bu yıl iş terki sayısı 2 binleri geçebilirdi."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *