ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

6780 yeşil kartlı ilaç yardımı yapıldı

6780 yeşil kartlı ilaç yardımı yapıldı
YAYINLAMA: 20 Haziran 2023 / 12.43
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2023 / 12.44
Gaziantep sağlık eğitim kültür ve bizim çocuklarımız vaka tarafından yeşil kartlı hastalara geçen yıl yaklaşık 340 milyar liralık ilaç verildiği belirtildi.

Yeşil kartlı hastalara şifa dağıtıyorlar

Yeşil kartlı hastaların ilaç yardımının aralıksız devam ettiğini belirten Gaziantep Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Pakhuylu, vatandaştan kullanılmayan ve tarihi geçmeyen ilaçları bağış olarak aldıklarını, bunları yeşil kartlı hastalara dağıttıklarını söyledi. Geçen yıl 6780 yeşil kartlı hasta yaklaşık 340 milyar TL değerinde ilaç verdiklerini ifade eden Pakhuylu, “Devlet hastanesi bitişiğindeki eczanemizde her cuma günü öğleye kadar yeşil kartlı hastaları ilaç veriyoruz. Burada bir eczacı kalfası üç personel görev yapıyor. Amacımız parası olmayan bu nedenle ilaç alamayan yeşil kartlı hastaların ilaç gereksinimlerini karşılamak. Bu nedenle vatandaşlar kullanmadıkları tarihi geçmeyen ilaçları eczanemize veya şehir merkezinde bulunan vakfın binasındaki görevlilere teslim edebilirler” dedi.

Haftada 600 milyon liralık ilaç veriliyor

Eczanede verdikleri ilaç miktarının sürekli arttığını hatırlatan Pakhuylu, daha önce günde 100 civarında olan reçete sayısının 150’ye çıktığını, şimdi bu rakamın 200 civarında olduğunu vurguladı. Her hafta verilen ilaçların parasal değerinin 600 milyon olduğunu kaydeden Pakhuylu, ülkede aşırı ilaç sarfiyatı bulunduğunu kaydetti.

Aşırı ilaç sarfiyatı var

Hastaların illa dört ilacı reçete yazdırmak istediğini, hekimin bir ilaç hastaya yeterli olmasına rağmen dört ilaç yazmaktan çekinmediğini kaydeden Pakhuylu, bu durumda hem hasta hem hekim olarak aşırı bir ilaç sarfiyatına yol açıldığını, daha sonra hastanın ilaçlarının bir kısmını kullanmayıp bir kenara bıraktığını, bir süre sonra da çöpe attığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *