ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Adalet sisteminin çok güçlü olması gerekir"

"Adalet sisteminin çok güçlü olması gerekir"
YAYINLAMA: 11 Eylül 2024 / 10.07
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2024 / 10.07

Vali Lütfullah Bilgin, "Adalet sisteminin çok güçlü ve kuvvetli olması gerekir" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan hakim ve savcılara yönelik olarak Tugcan Otel'de 5 gün sürecek olan "Yeni Ceza Sistemi tanıtım semineri", başladı.

Vali Bilgin, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, devletleri devlet yapan belli özellikler olduğunu, vergi, güvenlik ve adalet sisteminin bu özellikler içinde yer aldığını söyledi.

Tarihe bakıldığında, devletlerin belli bir süreliğine değil, sonsuza kadar kurulduklarını belirten Bilgin, Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'nun çok uzun yıllar hüküm süren devletler olduğunu ve bu devletlerin güçlü bir adalet sistemlerinin bulunduğunu kaydetti. Adalet sisteminin çok güçlü ve kuvvetli olması gerektiğini ifade eden Vali Bilgin, seminer sırasında yapılacak tartışmaların, adaletin tecellisine katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da Türk Ceza Sisteminde 1926 döneminin önemli ölçüde sonlandırıldığı ve 1 Nisan. 2005 tarihinin "Adli Milat" olarak kabul edilmesi gerektiğini bildirdi. "İşimiz çok yükümüz de ağır" diyen Arapoğlu, yeni ceza adalet sistemini Türkiye genelinde 6 bin hakim ve cumhuriyet savcısı ile yürütmek zorunda olduklarını, Alman yargı sisteminde bu sayının 56 bin olduğunu ifade etti. Almanya ile yapılan karşılaştırma sonunda işin ciddiyetini ve zorluğunu anlamanın daha kolay olduğunu savunan Arapoğlu, tüm zorluklara rağmen, 1 Nisan 2005 tarihinden sonra yargı erkinin, dürüst, başarılı ve adına karar verdiği yüce Türk milletine layık şekilde işleyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *