ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Akaryakıt, 3 ayda yüzde 14 zamlandı

Akaryakıt, 3 ayda yüzde 14 zamlandı
YAYINLAMA: 16 Aralık 2021 / 14.36
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2021 / 14.36
Yılbaşından bu yana geçen üç aylık süre içerisinde benzine 9 kez, motorine ise 11 kez zam yapıldı.

Akaryakıt piyasasında %30 daralma oldu

Akaryakıt Bayileri Derneği İkinci Başkanı Oktay Kutlar, akaryakıta sürekli yapılan zamların, sürücüleri olduğu kadar esnafı da bezdirdiğini, satışlarda azalma olduğunu açıkladı. Geçen yıla göre kapasitede %30 daralma yaşandığını söyleyen Kutlar, “Devlet akaryakıttan %70-80 vergi alıyor. En fazla vergi aldığı sektör. Bu nedenle akaryakıta sürekli zam yapılıyor, ama bizim kar oranımız aynı, değişmiyor. Hatta artan masraf karşısında karımıZ sürekli azalıyor. Devlet tüm masraflarını akaryakıttan çıkarmak peşinde. Böylelikle satışlarda büyük kazanma oluyor, insanlar 5-5 milyon liralık benzinle yola gidiyor. Deposunu dolduran kalmadı” dedi.

Masraf artıyor, pazar daralıyor

Bir yandan elektrik, telefon, SSK primi gibi giderlerin arttığını, diğer yandan akaryakıtta kar paylarının azaldığını vurgulayan Kutlar, “Masraflar artıyor, elektrik sürekli zamlanıyor, bunların yanında akaryakıtta pazar daralıyor, kar oranımız sürekli azalıyor. Bunları ilave olarak sürekli istasyon ruhsatı veriliyor. Bu sıkıntılar ve şartlar içerisinde esnaf çok zor ayakta duruyor” diye konuştu.

Akaryakıt ürünlerine son üç ayda ortalama %14 oranında zam yapılması şartları önemli ölçüde düşürdü. Artık deposunu dolduran müşteri pek kalmadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *