ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Akteks için grev kararı alındı

Akteks için grev kararı alındı
YAYINLAMA: 07 Ekim 2024 / 16.12
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2024 / 16.12

Bin 500 işçi greve gidiyor

Gaziantep'te DİSK'e bağlı Tekstil-İş Sendikası'nın Şube Başkanı Muzaffer Subaşı, Akteks A.Ş'de çalışan 1500 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine grev kararı aldıklarını söyledi. TİS görüşmelerinden sonuç alınamadı Subaşı, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Akteks A.Ş'de çalışan 1500 işçinin maaş ve sosyal haklarının artışıyla ilgili olarak işverenle 2,5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine dün grev kararı aldıklarını, kararı fabrika binasına astıklarını belirtti.

Diğer tekstil fabrikalarındaki sözleşme kabul edilmedi

Sendika olarak kesinlikle masa başında anlaşmadan yana olduklarını, kavga istemediklerini, ancak işverenin, Gaziantep'in teşvik kapsamı dışında kalmasını öne sürerek anlaşmaya yanaşmadığını öne süren Subaşı, şöyle konuştu: "Gaziantep'in teşvik kapsamı dışında kalmasını öne süren işveren, anlaşmaya yanaşmıyor. Peki bunda işçinin suçu nedir? İşçiler bu yolla mağdur edilmek isteniyor. Evet bu nedenle üretim etkilenmiş olabilir, ayrıca ihracatçıların yaşadığı sıkıntılar da buna eklenince, işverenlerin işinin zora girdiği doğru, ancak bundan işçinin suçu ve katkısı ne, onu anlamış değiliz. Ne yazık ki işveren 2004 yılının Eylül ayında Gaziantep tekstil sektörünün diğer fabrikalarında imzalanan sözleşmelerin aynısını kabul etmediğinden, anlaşma sağlanamayarak grev kararı alınmıştır."

Girdi maliyetleri çok yüksek

Türkiye'de vergi, SSK primleri ve elektrik fiyatlarının yüksekliğinin maliyet girdilerini artırdığını, bu konuda işvereni haklı bulduklarını belirten Subaşı, "Bu girdi fiyatlarının yüksekliğini, ne işçiler, ne de sendikalar, yarattı. Dolayısıyla işverenlerin işçileri, emekçileri mağdur etmelerini doğru bulmuyorum. İşverenler, içinde bulundukları zorlukların hesabını hükümete sorsunlar" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *