ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antepfıstığı Avrupa’da görücüye çıkacak

Antepfıstığı Avrupa’da görücüye çıkacak
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2023 / 16.35
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2023 / 16.35
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi direktörü Hülya Tetik, antepfıstığını Avrupa pazarlarında marka haline getirmek için Gaziantepli firmaların çalışma başladığını söyledi.

Tetik, hedeflerinin antepfıstığının Avrupa ve dünya pazarlarında en iyi şekilde tanıtarak yeni pazarlar bulmak olduğunu belirtti.

Fıstık üreticileri ve fıstık ticareti ile uğraşan firmalara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Tetik, şöyle konuştu:

“Antepfıstığı sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalarla çalışmalar yapıyoruz. Firmaların Avrupa’da pazar arayışına girmelerini sağlayarak antepfıstığını görücüye çıkaracağız. Geçtiğimiz yıllarda antepfıstığının Avrupa pazarlarına önemli bir yeri vardı. Ancak, üretim ve kalite standardının düşmüş olması Avrupa’da fıstık pazarını olumsuz yönde etkiledi. Hazırladığımız proje ile üretim yapan firmaların üretim ve kalite standardını yükselterek antepfıstığını, belirli bir pazarlama stratejisi uygulayarak yeniden marka haline gelmesi için çalışıyoruz. Projeden önümüzdeki yıl sonuç almayı hedefliyoruz.”

Hazırladıkları projeyle ilgili olarak 15 firmayla ortak çalışma yürüttüklerini belirten Tetik, şöyle devam etti:

“Firmalarla paketleme, tanıtım, pazarlama, üretim ve kalite gibi konularda standardı yükselmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çalışmada, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gaziantep Ticaret Odası ve İhracatçılar Birliği tanıtım ve pazarlama gibi konularda bizlere destek veriyor. 2005 yılının ortalarında antepfıstığının Avrupa pazarlarında yerini almasını bekliyoruz.”

Antepfıstığının Avrupa’da pazar kaybetmesinin ana nedeninin üründeki Aflatoksin maddesi olduğunu, ancak antepfıstığında Aflatoksin maddesi olmadığına dikkat çeken Tetik, “Sadece ürünün işlenmesi ve depolama sırasında hijyenik şartlara uyulmaması nedeniyle Aflatoksin maddesi oluşuyor. Yürüttüğümüz kalite çalışmalarında bu sorunu da ortadan kaldıracağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *