ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başbakan, çayla simit hesabı yaptı

Başbakan, çayla simit hesabı yaptı
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 10.59
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 10.59

Gaziantep ve Gazianteplilere sorunları ve beklentileriyle ilgili hiçbir mesaj vermedi...

Türkiye'nin değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını söyleyen Başbakan R. Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları Kongresi'nde ve Maarif Kavşağı açılışında konuşmasının büyük bölümünü çayla simit hesabına ayırdı. Erdoğan, geçmiş yıllarda çalışanın çayla simidi kaça aldığını, şimdi kaça alabildiğini açıklayıp, çay ve simitle beslenenlerin 350 milyon liradan 80 milyon lira artırabilecek hale geldiği görüşünü savundu. Erdoğan'ın çayla simit fiyatlarına semtler arasındaki farkı da ekleyerek ciddi anlamda kafa yorması, ancak bu hesaplara elektrik, su, telefon faturaları ve kira ücretlerini eklemeden insan yaşamını çayla simitten ibaret görmesi ve çayla simit parasını bulanların kendini mutlu saymasını istemesi dinleyenleri gelenleri şaşkına çevirdi.

Türkiye yasaklar ülkesiydi

Erdoğan, Avrupa Birliği sürecinde yasalarda ve anayasada din düşünce ve fikir özgürlüğü konusunda yapılan iyileşmelerle Türkiye'nin imajına olumlu katkı yaptıklarını söyledi.

Öğrenci affının altında türban meselesi olmadığını savundu

"Türkiye yasaklar ülkesiydi, düşünce, ifade ve insan haklan konusundaki yasaklan kaldırdık" diyen Erdoğan öğrenci affına ilişkin eleştirilere de sert yanıt verdi. Öğrenci affının altında başka nedenler aranmasını kötü niyet olarak değerlendiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bunun adı öğrenci affı başka bir şey değil, başkada bir niyet aranmamalı. Bir ağacı katledeceğiz diye ormanı kaybetmeyelim. Yaşamadıkları halde yaşamadıklarını konuşanlar bu işin istismarını yapanlardır. Bunun bedelini ülke geçmişte ağır ödedi. Artık bedel ödetmek istemiyoruz. Toplumsal mutabakat gerektiren ya da yüksek toplumsal mutabakatın sağlandığı adımların atılması gerekir. Öğrenci affına farklı anlamlara çekenler art niyetlidir, kötü niyetlidir, çirkin niyetlidir. 12 Eylül'den sonra 10 defa öğrenci affı yapıldı. O zamana kadar niye konuşmadılar, o zaman niye ayağa kalkmadılar. O zaman konuşmayanlar şimdi niye konuşmaya başladı? Onlar istediğini söylesin, ben onları dinlemiyorum.

Erdoğan, simit ve çaya ayırdığı zamanı Zeugma'ya ayırmadı

Erdoğan, AKP Kongresi'ne kalabalık bir grup olarak gelen Nizip İlçe Teşkilatı'nın "Başbakan sizi Nizip'e bekliyoruz", "Zeugma ne olacak?" şeklindeki pankartlarına ise "Zeugma şimdi sahiplerini bulur ve en kısa zamanda da çözüme kavuşur" yanıtını vermekle yetindi.

Göreve gelmeden önce yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların önünü alma sözü verdiklerini, hükümetleri süresince üçüyle de ilgili çalışmalar yaptıklarını yineleyen Erdoğan, kendilerinden önce 24 bankaya el konularak TMSF'ye devredildiğini hatırlatırken, artık önüne gelenin banka kurma hesabına girmediğini söyledi. "Minareyi çalan kılıfını hazırlamış. TMSF ne yapsın?" diyen Erdoğan, "TMSF elinden geleni yapıyor. Tavuğuna, kazığına, çanağına, tabağına, bilmem nesine varıncaya kadar girmiş vaziyetteler. Ne bulursa onu alabiliyor. Belki tümünü tahsil edemedi, buna rağmen yapılması gerekeni sonuna kadar yapacak. Yolsuzlukların içine karışmış olanların hepsiyle de TMSF anlaşmalarını ve hesaplaşmasını yapıyor. Ana parası ve faiziyle, TMSF'nin Hazine'den çektiği para neredeyse 100 katrilyon liraydı" şeklinde açıklama yaptı.

Bugün buraya koyduklarımız 10 yıl sonra aynı mı kalacak?

Geceli gündüzlü koşturduklarını, yolsuzlukla mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, yoksullukla da mücadele edeceklerini belirtirken. "Yoksullukla da yolsuzlukla mücadele ettiğimiz gibi aynı şekilde mücadele edeceğiz. Bizim fiillerimizin ulaştığı yere onların hayalleri ulaşamaz. Geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunu siz atadınız' denilebilir. Bizim de atadıklarımız içerisinde makama geldikten sonra makamın şımarttıkları olabilir. Söyler misiniz bana bugün buraya koyduğunuz 10 sene sonra aynı kalacak mı? Koltuğun, makamın, şımarttıkları değiştirdikleri olabilir. Önemli olan o yanlışın yapıldığı anda müdahil olacak siyasi iradeyi ortaya koymaktır" dedi.

45 Metrekarelik ev için 24 yıl ayda 100 milyon ödeyecekler

Toplu Konut İdaresi'nin yoksullar için 45-50 metrekarelik evler yapacağını, bu evlerin peşinatsız 24 yıl taksitle ayda 100 YTL'ye yoksullara satılacağını açıklayan Erdoğan, "Şimdi diyeceksiniz ki yoksullar ayda 100 YTL'yi de ödeyemez. İşte o zaman da kaymakamlıkların sosyal yardımlaşma fonu devreye girecek" dedi. Yoksulların kaymakamlıklardan alacağı yardımlar konusunda kayırma yapılmaması gerektiğini özellikle AKP İl, ilçe ve kadın kollarından isteyen Erdoğan, "Buradan il, ilçe ve gençlik kollarına sesleniyorum, 'bu bizdendir, bu bizden değildir anlayışıyla sakın ha hareket etmeyin. 'Bu bizdendir, bu bizden değildir anlayışı ile hareket etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim adaletimizin gereğidir" diye konuştu.

Alınacak 48 bin devlet memurunun 20 bini öğretmen

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen AKP Kadın Kolları Kongresi'nin ardından Maarif Kavşağı'nın açılışını yapmak üzere Atatürk Anıtı, çevresinde düzenlenen konser alanına gelen Erdoğan, buradaki amaçsız topluluğa da kongredeki konuşmalarının aynısını tekrarladı. Devletin yapması gereken okulların devlete ödenecek vergiden düşerek işadamları tarafından yaptırıldığını, bu anlayışla derslik açığının giderilmesinin amaçlandığını ifade eden Erdoğan, "Herkes devlet memuru olmak istiyor. Çünkü devlet memuru olunca yan gelip yatmak istiyor. O zaman geçti. Taşı sıksa suyunu çıkaracak insanlar bile devlet memurluğu istiyor. Özel sektöre gidin, nitelikleriniz varsa, her yerde iş bulursunuz. Devlet, kendisi için gerekli olan kadroyu alıyor. Bakın 48 bin kamu personeli alınacak bunun 20 bini öğretmen kadrosu. Öğretmen atamaları da ikili görüşmelerle olmuyor. Merkezi sınavlarla öğretmen alınıyor" şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *