ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir gecede seçmen sayısı ikiye katlandı

Bir gecede seçmen sayısı ikiye katlandı
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2023 / 12.57
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2023 / 23.24
Kent merkezinde ikamet etmesine rağmen Araban’da seçmen listesine yazılan çok sayıda Yiğit soyadlı kişinin tespit edildiği belirtilirken, seçmen sayısı 355 olan Cevizli belediyesinde de bir gecede 369 kayıt yaptırılarak seçmen sayısının 724’e ulaştığı açıklandı.

Beldenin iki katı seçmen var

CHP il başkanı Duran Ergetir, tekerrür kayıtları ve kent merkezinde oturmalarına rağmen farklı ilçelerde kayıt olanları tespit ettiklerini ve itiraz başvurusu yaptıklarını açıkladı. İtirazların reddedilmesi durumunda yüksek seçim kuruluna başvuracaklarını belirten Ergetir, seçmenin siyasi oyunlara gelmesinin üzücü olduğunu dile getirdi.

Siyasi oyunlara katkı sunulmamalı

İnsanların oturduğu yerde uygulanmasının kendisi ve çevresi için şart olduğunu belirten Ergetir, “Herkesin olduğu yerde oy kullanmasından yanayız. Kentin havasını soluyup, kentin suyunu içip, parkında oturacaksın, çöpünü atacaksın, ondan sonra da gidip bir başka yerde oyunu kullanacaksın. Bu son derece çirkin ve ahlaki olmayan bir durum. İnsanlar dürüst olmalı, siyasi oyunlara katkı sunmamalı. Hele katkısı doğanın dengesini değiştirecek yapıdaysa çok ama çok daha ciddi olmalı. O insanlara dürüst olmaya yönlendirmek durumundayız. Aksi taktirde sonucu yine hep beraber çekiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *