ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bireysel kredi faizleri düşürülsün

Bireysel kredi faizleri düşürülsün
YAYINLAMA: 05 Mart 2024 / 17.03
GÜNCELLEME: 05 Mart 2024 / 17.03

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Serdar Uygur, inşaat sektörünün canlandırılması için bireysel konut kredilerinin faizinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Uygur, son günlerde Türkiye genelinde toplu konut yapımına ağırlık verildiğine dikkat çekerek, bunun olumlu bir gelişme olmasına karşın bireysel konut kredileri ve inşaat malzemesi fiyatlarının yüksek olmasının sıkıntı yarattığını ifade etti.

Toplu konut yapımı için özel sektörün önünün açılmasının gerekli olduğunu, yerel yönetimlerin bu alanda faaliyet göstermesinin bir anlamda devletçilik zihniyeti ile hareket edildiği anlamına geldiğini savunan Uygur şunları söyledi: “Her alanda özelleştirmenin savunulduğu bir ortamda, yerel yönetimlerin toplu konut yapımına girmesi, bir anlamda devletçilik sayılır. Bu alanda özel sektörün önünün açılması için bireysel konut kredilerinin faizlerinin düşürülmesi ve inşaat malzemelerinin fiyatlarının düşürülmesi gerekir.” diye konuştu.

Uygur, “Özellikle bireysel konut kredilerinin en kısa zamanda düşürülüp konut sahibi olmak isteyenler için cazip ödeme planları hazırlanmalıdır. Özellikle dar gelirlilere yönelik konut ihtiyacının karşılanması için özel sektörde bu alana yönlendirilmeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *