ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Böyle Sağlık Bakanlığı olursa!..

Böyle Sağlık Bakanlığı olursa!..
YAYINLAMA: 11 Eylül 2024 / 10.08
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2024 / 10.08

Kentte çok acil yeni hastane binalarına ihtiyaç varken, mevcut hastane binası nikah salonu yapılmak için belediyeye tahsis edildi

 

Kolejtepe'deki hastane binasının sağlık merkezi olması konusunda mücadele gösteren doktorlara AKP milletvekillerinden destek gelmedi. Kentte bu kadar hastane sıkıntısı çekilirken, Sağlık Bakanlığı'na ait binanın tüm itirazlara rağmen, siyasi bir kararla toplum sağlığı göz ardı edilerek, Başbakan tarafından Şahinbey Belediyesi'nin kullanımına ver- ilmesinin yanlış olduğu, itiraz için geç kalındığı ifade edildi. Çeşitli görüşler olabilir Çocuk Hastanesi için 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi civarında bir yer düşünüldüğünü ifade eden Ahmet Uzer, "Bu tür hastanelerin şehir dışında olmazı lazım. İlerisi için 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi civarında bir çocuk hastanesi projesi düşünülüyor. Orası yapılana kadar da Çocuk Hastanesi'ne en yakın yerde bulunan eski Sağlık Meslek Lisesi'nin binası boş orada bir düzenleme yapılacak ve Çocuk Hastanesi ek binası olarak kullanılacak" dedi. Bu tür konularda çeşitli görüşler olabileceğini, ancak burası üzerinde tasarruf sahibinin Şahinbey Belediyesi olduğunu dile getiren Uzer, "Burası Sağlık Bakanlığı'nın malıydı. Başbakan Şahinbey Belediyesi'nin talebi üzerine binayı Şahinbey Belediyesi'ne tahsis etti. Kullanım hakkı da Şahinbey Belediyesi'nindir" diye konuştu.

Şahin, konunun gündeme getirilmemesi için basına emir verdi!

Şahinbey Belediyesi'nin kendisine ait bir salonu bulunmadığını belirten AKP Milletvekili Fatma Şahin, ise hastane binasının çok amaçlı kültür merkezi olacağını söyledi. "Şahinbey Belediyesi çok amaçlı kültür merkezi yapacak" diyen Şahin, "Sağlık Bakanı ile bir görüşmemiz vardı. Burada Çocuk Hastanesi sıkıntısından da söz edilince Sağlık Bakanı eski Sağlık Meslek Lisesi binasına ilave yatak eklenerek burasının kullanılabileceğini ifade etti. Fakat buranın yanı sıra Gaziantep'e çok daha büyük çocuk hastanesi lazım. Bununla ilgili de 200 yataklı çocuk hastanesinin projesi belirlendi. Sağlık müdürlüğüne verildi, bir yıl içerisinde 200 yataklı çocuk hastanesiyle ilgili çalışma yapılacak" şeklinde konuştu. Bu tür konuların çok konuşulmasının kurumlar arası çatışma yarattığını belirten Şahin, "Şu anda itibaren bu konuyu gündeme getirmenin bir anlamı yok. Kurumlararası çatışmaya dönüşüyor" dedi.

Geç kalındı

Konunun tartışılıp konuşulması için geç kalındığını düşünen AKP Milletvekili Mehmet Sarı ise, "Çocuk Hastanesi için çok daha iyi bir yere ihtiyaç var. Ayrıca burasıyla ilgili verilmiş bir karar var. Şahinbey Belediyesi burayı sosyal tesis olarak kullanmak istiyor. Doktorların teklifi için fikir yürütmek geç. Sağlık Bakanlığı tarafından başka bir bina gösterildi. Orası da aynı ihtiyaca cevap verecek, bunun tartışması için geç kalındı" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *