ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyük Ata'yı andık

Büyük Ata'yı andık
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2024 / 10.08
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2024 / 10.08

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 66. yılında Gaziantep'te düzenlenen törenlerle anıldı.

"10 Kasım Atatürk'ü anma programı" saat 09.00'da Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Sezginer ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Törenlere daha sonra Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda devam edildi.

Burada yapılan anma programında konuşan Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mehmet Dumrul, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de temellerinin atıldığını söyledi. Dumrul, "Ona bu cumhuriyetin evlatları olarak çok şey borçluyuz. O, çok farklı bir liderdi. Uzak görüşlü, ülkesinin gençliğine güvenen liderdi. Atatürk, hala beyinlerde ve kalplerimizde yaşıyor" dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Geçmişten Geleceğe Atatürk" konulu programın sunulmasının ardından, öğrenciler Türk Halk ve Sanat müziğinden oluşan bir konser verdi.

Daha sonra, Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin Büyükşehir Belediyesi Onar Kutlar Tiyatro Salonu'nda Atatürk Fotoğraf arı sergisi açıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *