ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP, kendi mamulünü üretmekten aciz değil

CHP, kendi mamulünü üretmekten aciz değil
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2023 / 20.05
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2023 / 20.06
CHP Genel Merkezi’nin Şahinbey‘de Yaşar Ağyüz konusuna ağırlık koyması üzerine, Celal Doğan’ın İstanbul’dan aday gösterilmesi konusu ulusal televizyon kanallarının programlarında tartışılmaya başlandı.

Bu arada, genel başkan Deniz Baykal’ın ilk etapta Ali Mütif Gürtuna üzerinde ısrar etmesine karşılık, CHP Genel Başkan yardımcısı Eşref Erdem, dün partililere, “İbre Celal Doğan‘dan yana dönmeye başladı” dedi.

İstanbul’da başkanın kim olacağı tartışıldı

Önceki akşam Habertürk’te yayınlanan Sevilay Yüksel’in başkan kim olsun programına Hakan Bayrakçı ile katılan Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan, CHP’nin İstanbul’dan Ali Mütif Gürtuna’yı aday göstereceği söylediklerine karşılık, “CHP, kendi mamulünü üretmekten aciz değildir. CHP’de 1000 tane Celal Doğan vardır” diye konuştu.

Partinin yetkili kurulları bilir

CHP’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı gösterme ihtimalin güçlenmesi nedeniyle programa davet edilen Doğan, Gürtuna‘nın CHP’den adaylığının söz konusu bile olmadığını vurgularken, “Gürtuna’nın şahsına bir şey diyemem. Hayatımda şahıslar üzerine politika yapmadım. Ama CHP kendi mamulünü üretir. İstanbul’dan aday gösterip gösterilmemem tamamen partinin yetkili kurullarının bileceği iştir” dedi.

Doğan, hem entelektüel hem sıradan kesime hitap edebiliyor

Programa katılan Hakan Bayrakçı da, Celal Doğan’ın İstanbul’dan aday gösterilmesi halinde başarılı olup olamayacağını sorulduğunda, “Celal Doğan, hem entelektüel kesime, hem de sıradan vatandaşa mesajını anlatabilen bir politikacı. Ayrıca Gaziantepspor’da olağanüstü bir başarı söz konusu. Ben İstanbul’dan aday gösterilirse ve seçilirse de başarılı olacağına inanıyorum” yanıtını verdi.

Kesin bir şey yok

Dün akşam saatlerinde Gaziantep’e dönen ve henüz karar vermediğini, genel merkezin tavrının ne olacağını beklediğini belirten Doğan, Sabah’ın İstanbul’dan mı aday gösterileceksiniz sorusuna, “Henüz kesin bir şey yok” yanıtını verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *