ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’de seçim heyecanı, 940 delege oy kullanacak

CHP’de seçim heyecanı, 940 delege oy kullanacak
YAYINLAMA: 09 Haziran 2023 / 13.03
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2023 / 13.04
CHP Genel merkezi tarafından aralarında Gaziantep’in de bulunduğu bazı illerde belediye meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesi kararından sonra Şahinbey ve Şehitkamil‘de bugün ön seçim yapılıyor.

Şahinbey‘de 37, Şehitkamil‘de 53 kişi belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvururken, iki ilçede 940 kişi oy kullanacak.

Şahinbey de 509 partili oy kullanıyor

Genel merkezin aldığı karar üzerine bugün Şahin beyle toplam 509 il, ilçe ve kurultay delegesi ile birlikte milletvekilleri, yönetim kurulu üyeleri, parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuran 37 partili için oy kullanacak. Biz delege veya oy hakkı olan partilinin en az 19, en fazla 37 kişiyi işaretlemesi gerekiyor. Şahinbey belediye meclis üyesi aday adaylığı seçiminin Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Seap Kültür Merkezi’nde çocuk hastanesi arka tarafı yapılacağı ve oylamanın 08:00’da başlayacağı kaydedildi.

Şehitkamil‘de 431 partili oy kullanıyor

Şehitkamil’in belediye meclis Üyesi adaylık seçimi Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda yapılacak. Belediye meclis üyeliği için 53 kişi başvururken, oy kullanacak partili sayısının 431 olduğu kaydedildi. Oylama saat 08:00-17:00 arasında yapılacak.

Oy kullanma hakkı olan herkes katılsın

Oy kullanma hakkı olan delege ve yöneticilerin oylamaya mutlaka katılmasını isteyen parti yöneticileri, seçimi CHP’ye yakışır şekilde tamamlamak istediklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *