ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP'li kadınlar "Gülsu" dedi

CHP'li kadınlar "Gülsu" dedi
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2024 / 11.43
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2024 / 11.43

Siyasi partilerin genel başkanlıkları seçimlerine bile çoğu zaman tek adayla gidildiği bir süreçte CHP'li kadınlar iki liste halinde seçime gitti. Günler önce sinden kulislerin yapıldığı, adayların kendilerini tanıttığı ve hizmetlerini anlattığı seçimler, demokratik ortamda adeta bir yarış havasında geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı'na Gülten Gülsu seçildi. Aysel Tokatlı ve Gülten Gülsu'nun adaylığında iki liste ile gidilen seçimler demokratik bir atmosferde ve sorunsuz geçti.

Seçimlerin demokratik bir atmosferde CHP'ye yakışan bir şekilde gerçekleştiğini belirten Gülsü, "Bu demokratik bir yarıştır. Kazanıp kaybetmek çok önemli değil. Seçimin partimize ve kadınlarımıza yakışır bir şekilde sorunsuz geçmesinden ayrıca çok mutlu olduk" dedi.

Halkın özellikle de kadınların sorunlarına duyarlı olunacak

Partideki tüm kadınların bir arada ve el birliğiyle çalışıp halkla içiçe siyaset yapacağını belirten Gülsu, "CHP, halktan yana ve halkın sorunlarına duyarlı bir parti. Olması gereken ve halkla iç içe halkın sorunlarına çözüm Üretici bir siyaset yapılacaktır. Ülkenin içinde bulunduğu durumda halktan yana icraatların yapılmadığı, halkımızın sürekli sömürüldüğü bir gerçektir. CHP'li kadınlar olarak halkın ne kadar baskın bir güç olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini onlara anlatmak ve haklarını hatırlatmak istiyoruz diye konuştu.

Kadınlarınız açsa ekonomik iyileşmeden söz edebilir misiniz?

Halktan yana olmayan bir partinin iktidarın halkı daha da fakirleştirdiğini hatırlatan Gülsu. "Mevcut hükümet ekonominin iyileştiğini, ihracatın ve kapasite kullanım oranının arttığını, enflasyonun düştüğünü söylüyor. Fakat halkın ve özellikle kadınların gerçek yaşamına bakıyorsunuz fakirlik ve açlık almış başını gidiyor. Kadınlarımız, kentin muhtelif yerlerinde kurulan iftar çadırlarına mahkum edilmiş. Açığa ve sefalete terk edilmis. Bunun adına ekonomik iyileşme diyebilir misiniz?" şeklinde ifade etti. Kadınlar, iki liste halinde seçime gitti Halktan yana olmayan partilerin halkın sorunlarına çözüm bulamayacağına inandığını belirten Gülsu. "Halkımız halktan yana olmavan partilerin sorunlarına çözüm bulamayacağını anlamış durumda" dedi.

CHP II binasında yapılan kongrede Gülten Gülsu CHP il Kadın Kolları Başkanlığı'na seçilirken, Hatice Baykal. Zekiye Hosafoğlu, Sıdıka Akıllar, Fatma Cavlı, Firuz Albayram. Döndü Güçer, Nevin Kanbağlı, Gülseren Şahin, Nalan Kök. Nezihe Bayıltmış, Hüsnüye Polat, Secay Daysal yönetim kurulu üyeliklerine getirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *