ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP’nin geçmişi demokrasidir

CHP’nin geçmişi demokrasidir
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 10.09
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 10.09

Ülkenin ekonomik ve siyasal anlamda kaos yaşadığı bir dönemde Başbakan Erdoğan'ın muhalefet partisinin köküyle uğraşmasını yadırgadığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Karabiber, "CHP'nin geçmişi, bu ülkeyi 1923 yılında kurduğu Cumhuriyet rejimiyle ve yaptığı devrimlerle ortaçağ karanlığından alıp, 'hedefiniz muasır medeniyetler seviyesi, aracınız da akıl ve bilimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

"Erdoğan, gündemi saptırmak istiyor"

Başbakan Erdoğan'a "CHP'nin geçmişi Kuvay-i Millîyedir, Lozan'dır. Senin kapı kapı gezip de bizi de alın diye yalvardığın topluluğa katılım yolunu açan Ankara anlaşmasını imzalayan benim genel başkanımdır" diyen Karabiber sözlerine şöyle devam etti: "CHP'nin geçmişi demokrasidir. Şimdi oturduğun o koltuğa gelebilme şansını veren sistemin yaratıcıları da benim yöneticilerimdir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Gerek ekonomik durum, gerek sosyal durum iç açıcı ol mayan bir sonuca doğru ilerlemektedir. Buna rağmen ülkemizde iktidar olan, bir de kendilerine açık tanımı sorun çözücü olan siyasetçi kılıfını takanlar, var olan bu problemleri çözmek yerine, gündemi saptırmak, olanları örtbas etmek adına bir davranışla Cumhuriyet Halk Partisi'nin köküyle uğraşır olmuşlardır.

Yüzde 25 oyla yüzde 65'i temsil ediyorlar

AKP Hükümeti'nin azınlığın oyuyla çoğunluğu temsil ettiğini hatırlatan Karabiber, "Dünyanın hiçbir demokrasisi yoktur ki bir iktidar yüzde 25 oyla meclise girip, ulus iradesinin yüzde 65 ini temsil etsin. Üstünü üstlük, hal böyleyken takiyyeci olduğu gün geçtikçe daha da ortaya çıksın. Bu da yetmezmiş gibi hükümetin başı gerek sözleriyle, gerekse de uygulamalarıyla bu takiyecilik ve şaibe durumunun başını çeksin. İşte asıl üzücü olan ve üstünde durulması gereken konu budur. Ülkemizi bu zihniyet yönetmektedir, bizi üzen de bu durumun kendisidir. Ülke tarihi ortadadır. Bu tarih iyi okunup incelendiği takdirde Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerek kurum, gerekse de şahıs olarak yurdumuza ve demokrasimize yapmış olduğu katkılar açıkça görülmektedir. Başbakanın talihsizlik olarak nitelendirdiğim açıklamalarına ne kadar üzülsem de, yadırgamam mümkün değildir. Bu anlayışa sahip bir insan CHP'nin köküne dil uzatma cüretini gösterecektir" şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *