ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklarımız cehalet kurbanı

Çocuklarımız cehalet kurbanı
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2024 / 18.50
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2024 / 18.50

Küçük Tuğba’nın katili bulunmalı...

Damda düğün seyrederken havaya ateş açılması sonucu başından ağır yaralanan 9 yaşındaki Tuğba, 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği "Düğünlerde Silah Atma Çiçek At Kampanyası’na rağmen, toplumun eğitim seviyesinin düşüklüğü yüzünden küçük Tuğba da kurşunlara hedef olan şanssızların arasına katıldı. Küçük Tuğba'nın ölümü, yoğun göç alan Gaziantep'te eğitim seviyesinin düşüklüğü yüzünden insanların yapılan bütün uyarılarak rağmen düğünlerde sorumsuzca ateş etmesinin önüne geçilemediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

13 Yaşındaki E.T.'yi öne sürdüler

Olayın bir başka trajik yönü ise, düğünde ateş eden şahsın polisten gizlenerek, yerine cezai ehliyeti olmadığı için 13 yaşında E.T. adındaki bir erkek çocuğun ateş ettiğinin ileri sürülmesi oldu. Ancak E.T. Çocuk Şubesi'nde alınan ilk ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak ilk gün gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığı, 2 kişinin ise halen aranmakta olduğu bildirildi.

Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatıyordu

5 Aralık Pazar günü Ocaklar Mahallesi'nde yapılan düğünü evin damından izlerken, tabanca ile havaya ateş açılması sonucu 9 yaşındaki Tuğba Topal'ın, başına kurşun isabet etti. Ağır yaralanan küçük kız, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tuğba, yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun ağır olması nedeniyle Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Yoğun Bakım ünitesinde ölüme 6 gün direnen küçük bedeni, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Annesi cenazesine gelemedi

Tuğba Topal'ın cenazesi yapılan ardından tarafından otopsinin yakınları Devlet Hastanesi morgundan alınarak sessiz sedasız Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine getirilemeyen Tuğba Topal'ın annesi Sevim Topal'ın 6 gündür verilen ilaçlarla sakinleştirilmeye çalıştığını belirten yakınları, babası Fuat Topal'ın ise, Tuğba annesinin karnında iken evi terk ettiğini ve bir daha da geri dönmediğini söyledi.

Yeşil kartı olacaktı

Anne babasının resmi nikah yapmadan evlenmesinden dolayı annesinin üzerine nüfusa kayıtlı olan Tuğba Topal'ın herhangi bir sosyal güvencesinin de bulunmadığı ifade edilirken, annesinin bir süre önce Tuğba ya Yeşil Kart çıkarmak için başvurduğu, ancak ölmesi üzerine işlemlerin yarıda kaldığı öğrenildi.

Olayın faili ortada yok

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 13 yaşındaki E.T yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, olay mahalinde yapılan incelemede 3 adet MKE yapımı 7.65 çapında boş mermi kovanı bulduklarını, olayda kullanılan silahı alıp evinde saklayan Abdi Savur isimli şahsın ise, bir adet 7.65 mm çapında ruhsatsız Baretta marka silahla yakalanarak gözaltına alındığını belirtti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan E.T. yaşı küçük olduğu için Çocuk Polisi'nde ifadesi alınarak serbest bırakıldı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *