ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devletin göç politikası yok”

“Devletin göç politikası yok”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.30
Hükümetin sanki ülkede göç diye bir sorun yokmuş gibi hareket etmesi İstanbullu ile “Küçük İstanbul”
Hükümetin sanki ülkede göç diye bir sorun yokmuş gibi hareket etmesi İstanbullu ile “Küçük İstanbul” olarak nitelendirilen Gaziantep’in işadamlarını kızdırıyor
Türkiye’de en fazla göç alan il olan İstanbul ve Gaziantep2in işadamları, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan göç konusunda devletin politikasının olmamasını eleştirdi. İki Odanın yöneticileri gerek göç, gerekse de diğer konularda birlikte hareket etme kararı aldı.
İstanbullu işadamları Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman:2ı gezdikten sonra son olarak Gaziantep’e geldiler. Aralarında Türkiye’nin önemli işadamlarının da bulunduğu 100 kişilik İstanbul Ticaret Heyeti, GTO yetkilileriyle ortak bir toplantı düzenledi ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerde incelemelerde bulundu.

“Havamız bile kullanılmaz hale geldi”
Bölgeler arası kalkınmışlık farklarının ortadan kaldırılması için GTO ile birlikte çalışmak istediklerini belirten İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “İstanbul Türkiye’nin göçten en fazla nasibini alan ili. Ancak gelenleri artık mutlu edemiyoruz. Göç ulaşım, yol ve konut istihdamda ciddi problemler oluşturuluyor. Olay öyle bir noktaya geldi ki, artık İstanbul’un havası bile kullanılamaz hale geldi. Ülke böyle önemli bir sorunla karşı karşıya iken devletin bu konuda hiçbir politikası olmadığı gibi. Göçle ilgili hiçbir kurum ve kuruluş yok” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *