ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dört gün su yok

Dört gün su yok
YAYINLAMA: 15 Aralık 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2021 / 14.44
Gaziantep su ve kanalizasyon işleri yıllık onarımı nedeniyle şehre bu geceden itibaren dört gün boyunca su verilemeyecek. Gaziantep su kanalizasyon işleri Genel Müdürü Hasan Savran, “İleriki günlerde problem yaşanmaması için şimdiden önlemimizi almaya çalışacağız. Vatandaşlarımız da, mağdur olmamak için sularını stok yapsınlar” dedi.

Kartalkaya barajı ve şehir içindeki istasyonlarda yapılacak yıllık bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bu geceden itibaren şehrin büyük bir kısmına dört gün süreyle su verilmeyecek. Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Hasan Savrun, Kartalkaya Barajı ile P1 terfi istasyonu arasına 1800 mm çelik boru bağlantısının yapılacağını söyledi. Amaçlarının yaz ayının gelmesi sebebiyle tasfiye tesisleri ve baraj arasındaki hatları arasında yaşanabilecek sorunları şimdiden önlemek olduğunu ifade eden Hasan Savrun, “Şehir içindeki terfi istasyonlarında elektrik ve vana bakımları yapılacak. Bu geceden itibaren su kesintisine başlanacak. 12 Nisan cumartesi gününe kadar şehrimizin büyük bir kısmına su verilmeyecek. Vatandaşlarımız bu geceyi beklemeden önlemlerini alsınlar. Su sıkıntısı yaşamamaları için sularını şimdiden stok yapsınlar” diye konuştu.

Şehrin büyük kısmında su akmayacak

Gaziantep su kanalizasyon işlerinde bakım ve onarımı dolayısıyla bu geceden itibaren dört yıl süreyle su alamayacak bölgeler şunlar: Deniz, Yeşilevler, Değirmiçem, Gazi, Emek mahallelerinin bir kısmına, Beyazlar, Hürriyet, Boyno, Girne, Karaoğlan, Çıksorut, Hoşgör, Kolejtepe, Gültepe, Gümüştekin, Süleymanşah, Bahçelievler, Güvenevler, Fatih, ulus, budak, İbrahimli, Perilikaya, Kocaoğlan, Şenyurt, Kılıçoğlu, Serinevler, Türkmenler, Sultan Selim, Saçaklı, Oğuz evler, Ulucanlar, Gündoğdu, Etiler, Çamlıca, Savcılı, Fevzipaşa, Eydibaba, Hasırcıoğlu, Yeşilova, Münif paşa, Karşıyaka, Dülük baba, Cumhuriyet, gümüştekin, Turan emeksiz, Yukarıbayır, Kurbanbaba, Onur, Ulus, Ocaklar, Vatan, kahvelipınar, Dumlupınar, Kıbrıs, Nuri pazarbaşı, Sakarya, Düztepe, Cengiz Topel, İnönü, Cemal Gürsel, Karayılan, Hacıbaba, Nurtepe, Özgürlük, 8 Şubat, Selimiye, Kocatepe, Aydıntepe, Akyol, alaybey, Eyüpoğlu, tepebaşı, Alleben, İncilipınar, Alaybey, Bey, Seferpaşa, Türktepe, Yazıcık, Boyacı, Kepenek, Kozluca, Umut, 25 Aralık, Kanalıcı, Bekirbey, 29 Ekim, Şirinevler, Gazikent, Çakmak, KÜSGET, Yaprak, İstiklal, 60. Yıl, Mimarsinan, Güneş, 75. yıl, Merve, Mücahitler, Şahveli, Kozanlı, Daracık, Barış ve Özdemir mahallelerinin ise tamamına su verilmeyeceğini bildirdi.

Devamlı su alacak bölgeler:

Yeşilevler, Deniz, Değirmiçem, gazi ve Emek mahallelerinin bir kısmı, Kavaklık, Öğretmenleri, Fidanlık, Konak, 23 Nisan, Binevler, Güneykent, Pancarlı, Sarıgüllük, Kayaönü, Zeytinli ve Selimiye mahallelerinin ise tamamına su verileceği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *