ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim sürecine veliler de dahil edildi

Eğitim sürecine veliler de dahil edildi
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2024 / 11.44
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2024 / 11.44

FuturePrints Genel Müdürü Mehmet Bayraktaroğlu, Özel SANKO Okulları'nda velilere DynEd programına ilişkin konferans verdi.

Bilgisayar ortamında internet üzerinden İngilizce eğitimi verilmesini sağlayan DynEd eğitim programını Türkiye'de ilk uygulayan okul olmanın haklı gurur ve onurunu yaşayan Özel SANKO Okulları'nda, internet üzerinden bilgisayar ortamında ve ana sınıfından lise son sınıfa kadar DynEd eğitim programı uygulanıyor.

Program, evdeki bilgisayarlara da yüklenerek eğitimin yalnız okulda değil, evde de alınması sağlanıyor.

Öğrencilerin, interaktif bir program olan DynEd sayesinde İngilizce'yi çok daha kolay öğrenmesini sağlayan program görsel ve işitsel unsurlardan oluşuyor. Kullanıcının, yani öğrencinin üretkenliğini baz alan DynEd eğitim programında birevin katkısı çok büyük önem taşıyor.

DynEd eğitim sisteminde, değerlendirmeler California'da, yönlendirmeler Özel SANKO Okulları'nda yapılıyor. Özel SANKO Okulları, dünyada DynEd eğitim sisteminde California ile bağlantılı çalışmaya başlayan ilk okul olmanın da gururunu yaşıyor.

Özel SANKO Okulları, DynEd eğitim sistemini Türkiye'de ilk uygulayan okul olmanın haklı onurunu yaşıyor. Aynı eğitim programını, Özel SANKO Okulları'ndan iki yıl sonra ODTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri uygulamaya başladı.

Bu arada, Özel Sanko Okulları Psikolojik Danışmanı Fatma Torun Reid ise "Çocuklarımızın Yetkin, Mutlu ve Sağlıklı Yetişkinler Olmasında Aile ve Eğitimcinin Rolü" konulu konferans verdi.

Fatma Torun Reid, Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite lisans ve uzmanlık eğitimini psikoloji ve felsefe dallarında ABD'nin Kuzey Carolina Üniversitesi'nde tamamladı. Ayrıca uzmanlık sonrası, Londra Tavistock kliniğinde kişilik testleri üzerinde, New York Fordham Üniversitesi'nde çocuk ve erqen terapisinde, New York Masterson Enstitüsü'nde kişilik bozuklukları konularında eğitim gördü. 1979 yılında Türkiye'nin ilk psikolojik danışmanlık merkezi olan Aşam Çocuk ve Aile Gelişim Merkezini kurdu.

Otuz yılı aşkın meslek hayatının ilk 10 yılında psikoloji ve felsefe öğretmenliği ile okul psikologluğu, son 20 yılında ise halen devam eden "Transaksiyonel Analiz" ağırlıklı bireysel, aile ve çiftler terapisinde klinik çalışmaları yapan Reid, yurtiçi ve yurtdışı psikoterapi çalışmalarının yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde UNICEF danışmanlığı yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *