ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elbisede ikinci el devri

Elbisede ikinci el devri
YAYINLAMA: 17 Aralık 2021 / 15.00
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2021 / 15.00
Gaziantep’te, ekonomik kriz nedeniyle ikinci el ürünlere rağbet artıyor. Son yıllarda yoğun talep gören ikinci el mallara, eve eşyaları ve taşıdıktan sonra elbisede eklendi. Kullanılmış elbise satılan pazardaki kalabalık dikkat çekiciydi.

Bit pazarında satılan eski elbiseleri rağbet oldukça fazla. Yenisini almaya gücü yetmeyen fakir kesim ihtiyacını eski çamaşırlarla karşılamaya çalışıyor.

Bit pazarı fakirin uğrak yeri

Gaziantep’te, vatandaş, taşıt, ev eşyası derken elbisede ikinci ele yöneldi. Eski ayakkabı, elbise gibi kullanılmış eşyaları alanlar, bunları sebze pazarı civarındaki bit pazarında satışa sünüyor. Özellikle fakir ve yoksul kesimlerin müşteri olduğu giysileri satın almak için insanlar çoğu zaman yoğun kalabalıklar oluşturuyor.

Her türlü giyim eşyası var

İkinci el pantolon, gömlek, ceket, kazak, mont, ayakkabı gibi her türlü giyim eşyası yanında perde ve paspas gibi ev tekstil ürünlerinin de yer aldığı pazarda satış yapan kadınlar, bu işi yapmasalar birçok insanın çıplak kalacağını belirterek, kendilerinin de çok fazla para kazanmadığını söylüyor. Satıcı kadınlar, eşyalardan kazandıklarını parayla sepet, leğen gibi lastik ev eşyaları alıp, bunların karşılığında eski elbise ve çamaşırı olarak sattıklarını, kendilerini ise günde iki-3 milyon TL kar sağladığını belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *