ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Erikçe’deki geyik sayısı 20’ye ulaştı

Erikçe’deki geyik sayısı 20’ye ulaştı
YAYINLAMA: 06 Mart 2024 / 13.36
GÜNCELLEME: 06 Mart 2024 / 13.36

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Gaziantep Erikçe Av Üretmek İstasyonu’ndaki ceylanların sayısı 42’ye, geyiklerin sayısı 20’ye ulaştı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hüseyin İnce, Erikçe av üretme istasyonunda 2002 yılından bu yana geyik ve ceylan üretildiğini belirtti.

15 geyik ve 31 ceylan ile başlanan çalışma sonunda üretme istasyonundaki geyik sayısının 5 artarak 20’ye, ceylan sayısının ise 11 artarak 42’ye ulaştığını kaydeden İnce, “Ayrıca üretme istasyonunun bulunduğu alana bol miktarda keklik bıraktık” dedi.

İnce, 110 hektar büyüklüğündeki Erikçe Av Üretme İstasyonu’nun, üretimi yapılan ceylan ve geyiklerin yanı sıra çok sayıda ve değişik tür av ve yaban hayvanı için yaşam alanı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gaziantep bir zamanlar av ve yaban hayvanı varlığı açısından Türkiye’nin en zengin av sahalarına sahipti. Aşırı ve düzensiz avlanma sonucunda bu zenginlik önemli ölçüde yok edildi. Ancak son yıllarda yaptığımız sürekli ve etkili denetimlerden olumlu sonuçlar aldığımızı görüyor ve seviniyoruz. Avcı derneklerinin de katkısıyla yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Gaziantep’teki tavşan, keklik ve üveyik varlığı önemli ölçüde arttı. Öyle ki şimdilerde bu hayvanlara ilişkin köylerimizden şikayetler almaya başladık. Bu şikayetler bizi üzmüyor, sevindiriyor. Hedefimiz Gaziantep’i av varlığı açısından zengin av sağlığına kavuşturmak”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *