ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnafın haksız direnişi sürüyor

Esnafın haksız direnişi sürüyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
GATEM’de pırıl pırıl işyerleri boş dururken, bazı toptancı esnafının şehir merkezinde kalarak,
GATEM’de pırıl pırıl işyerleri boş dururken, bazı toptancı esnafının şehir merkezinde kalarak, hem çevre kirliliği, hem gürültü, hem de haksız rekabete neden olması tepki topluyor

“Mahkeme kararı”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Buğur: “Kent merkezindeki toptan gıdacıların GATEM taşınması için mahkeme kararı var. Dolayısıyla verilen süre de doldu. Ancak Ali Bey’in devreye girmesiyle esnafın taşınma işi bayramdan sonraya bırakıldı. GATEM’deki esnafın iflas etmesinin sebebi de oraya taşınmayanlardır. Eğer toptan gıdacıların hepsi GATEM’e taşınmış olsa o zaman oradaki esnafta iflas etmez. Bu nedenle GATEM’deki esnafın iflas etmesine sebebiyet veren buradakilerdir. Ayrıca küçük sanayi sitesinde yeri olup da taşınmayanların oradaki hakları öleceği gibi eninde sonunda şehir merkezinden çıkartılacaklar.”

Vali Güler’den yardım istediler
Eski, Hal civarındaki toptan gıdacıların GATEM’e taşınmaları için belediyenin önceki gün başlatılan boşaltma girişiminin, Vali Muammer Güler’in devreye girmesi ile durdurulduğu belirtildi. GATEM’e taşınmamakta ısrarlı olan toptan gıdacılar, GATEM’e taşınan esnafın birçoğunun iflas ettiğini, bir çoğununda tekrar eski yerlerine taşındıklarını ileri sürerek, belediyenin uygulamamsına karşı çıkıyorlar.
Bu arada Vali Muammer Güler, Belediye Başkanı Celal Doğan ile toptancı esnafın 9 Mayıs’ta toplanarak sorunlarını görüşecekleri kaydedildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *