ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Etiketsiz ürünleri satın almayın

Etiketsiz ürünleri satın almayın
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2023 / 17.25
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2023 / 17.28
Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mete Büyükmurat, tüketicilerin resmi kurumların desteklediği ve denetlenen indirimli kampanyalardan alışveriş yapmaları gerektiğini söyledi.

Büyükmurat, yaptığı açıklamada, her indirim yapıyoruz diyen yerden alışveriş yapılmaması gerektiğini belirterek, tüketicilere alışveriş sırasında fatura almaları konusunda uyardı. Alışverişlerde fatura alınmasının, tüketici kanunundan yararlanmak için önemli olduğunu kaydeden Büyükmurat, “Tüketici kanununa göre, indirimli satışlar için önceden izin alması gerekiyor. Bu nedenle tüketicilerin resmi kurumların desteklediği ve denetimindeki, indirim uygulanıyor ibaresinin yazılı olduğu işyerlerinden alışveriş yapmaları gerekir” dedi.

Büyükmurat, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle marketlerin ve mağazaların %40-45 TL’ye varan oranlarda indirim yapıyormuş gibi davrandığını, tüketicilerin bu söylemleri aldanmayarak böyle mağazalar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bazı işyerlerinin izin almadan, etik ve yasal kuralları çiğneyerek, tüketicileri yanıldığını ve bu indirimlerin her zaman ekonomik olmayacağını ifade eden Büyükmurat, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Tüketiciler, fiyat etiketi olmayan ve resmi izin almamış yerlerden alışveriş yapmamalı. İndirim yaptıklarını iddia eden mağazalardan ürünün ilk fiyatı sorulmalı ve fiyat vermekten kaçınan işyerlerinden alışveriş yapılmamalı. Böyle mağazalardan alışveriş yapılması durumunda ise hak iddia edebilmek için tüketicilerin fatura ve garanti belgesi alması gerekir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *