ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep- Duisburg kardeş şehir olacak

Gaziantep- Duisburg kardeş şehir olacak
YAYINLAMA: 02 Ekim 2024 / 11.56
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2024 / 11.56

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda bir araya geldiği Almanya'nın Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland'a kardeş şehir olma önerisi götürdüğü açıklandı.

İstanbul'a 4 günlük bir gezi için geldiklerini ifade eden Adolf Sauerland, "Türk firmaları ile çok amaçlı birçok görüşmelerimiz oldu ama şehrimize yatırım yapmak ve yerleşmek isteyen kardeş bir şehir bulduk. Bu hepimiz için büyük bir başarı ve mutluluktur" dedi ve "İstanbul gezisi sırasında kendisini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in bu ziyaretinin kendilerini son derece mutlu ettiğini, kardeşlik ilişkilerini güçlendirdiğini" dile getirdi.

İki şehrimiz de çalışkan bir halka ve kültürel zenginliklere sahip

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de yaptığı açıklamada, Gaziantep ve Duisburg şehirleri arasındaki benzerliklere değindi ve "Endüstrinin gelişmiş olduğu iki şehrimiz de çalışkan bir halka ve kültürel zenginliklere sahip" dedi. Güzelbey "Biz Avrupa Birliği Antlaşması sürecinde kültür mirasımızı Avrupa'ya taşımak istiyoruz. Almanya kültürümüzü en yakından tanıyan ülkelerin başında geliyor, Almanya'nın her tarafında özellikle de Duisburg da Gaziantepli Türkler yaşamaktadır. Hatta burada uzun bir süre önce Gaziantepliler Demeği kurulmuştur" dedi.

Gaziantep'in en güzel sokağına Duisburg Sokağı adı verilecek

Duisburg Belediye Başkanına Gaziantep'e özgü el sanatı ürünler hediye eden Güzelbey, Gaziantep'in en güzel sokağına Duisburg Sokağı adını verecekleri sözünü verdi. Bu açıklama üzerine Sauerland, "Öncelikle teşekkürlerimi iletiyorum, bu güzel öneriden büyük memnuniyet duyduklarını, kendileri de kardeş şehir olma önerisini mart ayında meclislerine sunacaklarını" belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *