ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, Tarihi Kentler Birliği’ne üye olmalı

Gaziantep, Tarihi Kentler Birliği’ne üye olmalı
YAYINLAMA: 13 Aralık 2021 / 14.55
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2021 / 14.55
Mimarlar Odası Şube Başkanı Zafer Okutucu, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip Gaziantep’in Tarihi Kentler Birliği ve Vakfı’na üye olması ve çalışmaların dışında bırakılmasına anlam veremediklerini söyledi.

Zafer Okutucu, “Öncelikli ilkelerden birinin, kentin sorunlarına ve kültürel değerlere sahip çıkmak olduğunu vurgularken, bu amaca yönelik olarak kalenin kuzey ve güney kısımlarında yer alan özel planlama alanlarına uygulanmak üzere üyelerimiz tarafından hazırlanmış olan fikir projeleri büyükşehir belediyesine teslim edilmiştir. Belediye ile ortak çalışmalarımız devam etmekte olup, kendisi için olumlu neticeler vereceğini inanmaktayız” dedi.

Tarihi Kentler Birliği ve vakıf ile görüşmelere başlandı

Kentin tarihi ve turistik zenginliğini tanıtmak için çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Okutucu, odanın, bu çalışmalarını daha da kuvvetlendirmek amacı ile Tarihi Kentler Birliği ve vakıf ile görüşmelere başlandığını bildirdi. Okutucu, “Bu kuruluşlar için daha güçlü projeler yapılacak. Ana fikri kültürel mirasın korunması ve kentsel değerlere bağlılık olan Tarihi Kentler Birliği ile aynı duyarlılığa sahip olduğuna inandığımız Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri ile ilgili görüşmelerimiz başladı. Yine, vakıf birlikteliği için Vali, belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çok yakın bir tarihte tarihi kentler birliği ve vakıf yetkilileri ile toplantı yaparak bu kurumların çalışmalarında Gaziantep öncelikli sıralara aldıracağız” dedi.

Tarihi yapılar için bir model oluşturulacak

Okuducu, şehir merkezindeki tarihi yapılar için kültür Bakanlığı ile görüşerek bakanlık, valilik, üniversite, belediyeler, Sanayi odası, ticaret odası ve diğer sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip proje sonrası bu bölgelerde yapılacak olan uygulamalar için hep beraber bir model oluşturma hedeflediklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *