ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli parkını vermek istemiyor

Gaziantepli parkını vermek istemiyor
YAYINLAMA: 31 Temmuz 2025 / 11.06
GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2025 / 11.06

Proje uygulama alanı açısından kamuoyunun çok büyük bir kısmını rahatsız ediyor

Gazianteplinin tepkisine rağmen büyükşehir belediye meclisinden geçirilen ve askı süresi dün dolan 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı imar tadilatına tepkiler sürüyor. Duyarlı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yanı sıra okyanus parkı projesinin 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde uygulanmasına tepki gösterip 2 Ekim’de karara itiraz eden Çevre Platformu temsilcileri, büyükşehir belediyesinin kararını kente ihanet olarak değerlendirdi.

Gaziantep’e ihanet ediyorlar

Çevre Platformu Sözcüsü Sait Köse, büyükşehir belediyesinin okyanus parkı projesinin, uygulama alanı açısından kamuoyunun çok büyük bir kısmını rahatsız ettiğini belirtirken. "Büyükşehir belediyesinin aldığı bu talihsiz karar kente ve kamuoyuna ihanettir" dedi.

Birçok hukuki sorunlarla karşı karşıya kalacaklar

Köse, Çevre Platformu temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, okyanus parkı projesinin 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içinde gerçekleştirilmesi için yapılan imar planı değişikliğinin, büyükşehir belediyesini yakın gelecekte birçok hukuki sorunla karşı karşıya bırakacağını söyledi.

Çevreci anlayıştan uzaklaşıyorlar

İmar planı değiştirilerek çağdaş anlayışın ifadesi olan yeşil alanlar ve tesislerin yerine çevreci anlayıştan uzak yapıların konulmasının amaçlandığını ifade eden Köse, bu girişimin altyapıya ilişkin çözümü zor sorunlar yaşanmasına neden olacağını dile getirdi. 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın kentin akciğeri olduğunu, Gaziantep için son derece önemli bir yeri bulunan parkın beton yığınlarıyla doldurulmasının kentin geleceğine kötülük olacağını hatırlatan Köse, "Okyanus parkı projesini daha uygun alanlar varken 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içinde gerçekleştirmede ısrar edilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. İmar planı değişikliğinin iptal edilmesini ve okyanus parkı projesinin bir başka alanda gerçekleştirilmesini istiyoruz. Okyanus parkı projesi, uygulama alanı açısından kamuoyunu rahatsız ediyor" diye konuştu.

Kamuoyu rahatsız ve tepkili

Çevre Platformu, TEMA Vakfı İl Temsilciliği, Türkiye Tabiatını Koruma Demeği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Çevre Dostları Derneği, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Gaziantep Şubesinden oluşuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *