ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Göçük raporu Bakanlara ve belediyelere sunuldu

Göçük raporu Bakanlara ve belediyelere sunuldu
YAYINLAMA: 14 Aralık 2021 / 14.53
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2021 / 14.53
Şahin Bey’in Aydınbaba Mahallesi’nde meydana gelen göçükle ilgili olarak incelemeler sürerken Bayındırlık Ve iskan Müdürlüğü hazırladığı raporu Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi’ne gönderdi.

Bayındırlık ve İskan Müdürü Müslüm Atabey, göçük olayının meydana geldiği Aydınbaba Mahallesi’nde mağara üzerine yapılan yapıların tamamen imara aykırı olduğunu belirterek, “Aslında bu bölgeyle ilgili olarak daha önce hazırlanan raporlar var. Buradaki yapıların yıkılarak, mevcut evlerin korunmasını yapısal tedbirlerle mümkün olmayacağını jeolojik etüt raporu ile belirlendi. Göçük alanında yapılan bu incelemeler rapor halinde Bakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğüne ve Şahinbey Belediye Başkanına gönderildi. Tüm belediyelere gereğinin yapılması için dağıtım yapıldı. Bu olay genel hayat etkilemeyen doğal bir afet olmadığı için 7269 sayılı afetler kanunu çerçevesinde değerlendirilemeyecek” şeklinde konuştu.

İmar planı 1968 yılında yapıldı

Bölgenin imar planının 1968 yılında hazırlandığını söyleyen Atabey, “Belediye, 1968’den bu yana bölgede herhangi bir yapılaşmaya izin vermemiş. Mevcut yapılar mağaranın çökmesi nedeniyle zarar görmüş. Bunun içinde 1580 sayılı kanun çerçevesinde uygulama İlgili belediyelere ait” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *