ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Göçük tehlikesi evleri boşalttırdı

Göçük tehlikesi evleri boşalttırdı
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 14.46
Gaziantep’te bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına yol açan göçük olayından sonra etraftaki evlerden tehlike arz edenlerin boşaltılmasına başlandı. Şahinbey Belediyesi tehlikeli durumda olan evlerin en kısa zamanda boşaltılması için bir de tebligat çıkardı.

Tehlikeli olan evler yıkılacak

28 Mart Cuma günü akşam saatlerinde Aydınbaba Mahallesi 5 Nolu Sokak’ta mağaralar üzerine yapılan evlerden birbirine bitişik üç evin çökmesi sonucunda olayda yaralı olarak kurtulan Siddi pekmezci hastanede yaşamını yitirirken Hakan Doğan’ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Şahinbey Belediyesi ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Bu sırada tehlike arz ettiği belirlenen evlerin boşaltılması için sahiplerine tebligat çıkarıldı. Şahinbey Belediyesi, göçük olan bölgede hasar tespiti ve bölgenin son durumuyla ilgili rapor hazırlayarak, tehlike arz eden evlerin yıkım çalışmasına başlayacağını bildirdi. Şahinbey Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çete, mağaralar üzerine yapılan evlerin ruhsatsız olduğunu belirtirken, tümünün imara aykırı yapılar olduğunu kaydetti.

Evsiz kalanlara gıda ve

kira yardımı yapılacak

Öte yandan göçükle ilgili olarak bugün valilikte yapılacak toplantıdan sonra alınacak karar doğrultusunda yıkım ekipleri çalışmalarına başlayacak. Evleri yıkılan ailelere valilik ve Şahinbey kaymakamlığının gıda ve kira yardımında bulunacağı belirtilirken, belediye tarafından belirlenecek bölgede konut ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunacağı kaydedildi. Öte yanda göçük olan bölgedeki yollar trafiğe kapatılarak, araçların giriş çıkışı da yasaklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *