ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hal özelleşecek

Hal özelleşecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.30
Büyükşehir Belediyesi özelleştirme çalışmalarına hızla devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi özelleştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Daha önce Otobüs işletmesi, park, bahçe ve refüjlerin bakımı ile kültür park ve kaldırımların yapımı gibi çeşitli hizmetleri özelleştiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye genelinde ilk kez yapılacak bir uygulama ile Yaş Sebze Meyve Hali’nin özelleştirilmesi için çalışma yapıyor.

“Amaç verimliliği arttırmak”
GATEM’de bulunan Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin özelleştirmesiyle ilgili olarak etüt çalışması yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, “Amacımız verimliliği arttırmak. Konuyla ilgili olarak gerekli araştırmalar. Yürütülüyor. İşçiden tasarrufu etmek, daha sağlıklı çalışarak verimliliğini sağlamak amacıyla bu tür bir çalışmanın içine girdik” diye konuştu.

“Yasal Engel yok”
Halin özelleştirilmesi konusunda herhangi bir yasal engel olmadığını belirten Sofuoğlu,“Belediye hizmetlerinin özelleştirilmesine bir engel yok. Mesela Emlak Vergisi’ni yasalara göre belediye topluyor. Ancak Konya ve Anada Belediyeleri Emlak Vergisi’nin toplanması işini bile özelleştirdi. Aldığımız bilgilere göre belediyeler bu uygulamadan oldukça memnun ve sistem çok iyi çalışıyor. Biz de çevredeki örneklerin nasıl işlediğini inceleyerek, özelleştirme konusundaki çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *