ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halk için değil rant için çalışıyorlar

Halk için değil rant için çalışıyorlar
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 10.10
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 10.10

“İktidarın gücünü arkasına alan yerel yönetimler, yetkisini kötüye kullanıyor”

CHP, muhalefet olduğunu hatırladı

Seçme seçilme hakkına kavuşup da Başbakan olan bir kişinin varlık sebebi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişine dil uzatma hakkına sahip olmadığını belirten CHP İl Başkanı Duran Ergetir, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın "CHP'nin kendisi leke, tarihi leke" şeklindeki açıklamasını kınayan CHP'liler, AKP il binasına siyah çelenk bıraktı.

"Koltuğun şımarttığı Erdoğan ne dediğini bilmiyor"

Erdoğan'ın bulunduğu koltuğu taşıyamayıp ayaklarının yerden kesildiğini, bu nedenle de ne dediğini bilmeden, sözlenin ne anlama geldiğini düşünmeden konuştuğunu belirten Ergetir, "Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu CHP'ye yönelik çirkin sözlerle açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Tüm dünya biliyor ki Başbakan Erdoğan bugün o koltukta oturuyorsa bu geçmişine dil uzattığı CHP'nin kurtuluş mücadelesi sayesindedir" dedi.

"Varlık nedeni olan kurucu partiye dil uzatıyor"

Ergetir, "Erdoğan diyor ki CHP'nin tarihi leke, geçmişi leke Doğrusunu söylemek gerekirse, Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle sözler duyacağımıza inanamazdık. CHP, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının partisidir. Halkın bağrından, istiklal mücadelesinden. Müdafa-ı Hukuk Cemiyeti'nden doğmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş olan bir partidir. Bir siyasetçi nasıl olur da varlık sebebi olan bir kurucu partiye tarihi lekeli, geçmişi lekeli' diyebilir?" şeklinde açıklama yaptı.

"Erdoğan, özür dilemeli"

"Geçmişinde Arabistan'daki Hikmet yar çadırlarında diz çöken ve kula kulluk eden bir zihniyet, CHP'ye dil uzatamaz" diyen Ergetir, "CHP'nin geçmişinde taliban izleri yoktur. Taliban ve onlar gibi düşünenlere karşı mücadele vardır, eğer leke bu ise biz bu lekeyi ömür boyu taşımaya hazırız. Erdoğan derhal bir açıklama yapmalı ya CHP tarihinin lekeli olduğu görüşünde ısrar ederek bu sözünün sonuçlarına katlanmalı ya da bütün Türkiye'den ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden özür dilemelidir" diye konuştu.

Halk için değil rant için çalışıyorlar

AKP'nin merkezi hükümette ve yerel yönetimlerde halkın büyük bölümünün oyunu almasına rağmen halk için değil, menfaat çevreleri için hizmet ürettiklerini dile getiren Ergetir, "AKP Hükümeti iki buçuk yıllık dönenimde halk için bir tek icraat gerçekleştirmediler. AKP'nin genel merkezindeki bu düşünce yerel yönetimlere de yansıyor. İşte bunun en somut örneklerinden biri yıllardır hastane olarak kullanılan Kolejtepe'deki binanın nikah salonu olarak kullanılmak istenmesi. Hastane olarak kullanıldığında Gazianteplinin menfaatine olacak bir yeri bir avuç insan için gasp etmek istiyorlar. Dolayısıyla iktidarın gücünden yararlanarak yetkisini kötüye kullanıyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *