ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halka şirin gözükmek adına halkın ekmeğiyle oynuyorlar

Halka şirin gözükmek adına halkın ekmeğiyle oynuyorlar
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2023 / 13.33
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2023 / 13.33
Kentimizde sağlık koşullarına uygun olmayan yerlerde ekmek üretildiği, Sağlık Müdürlüğü’nün buraları denetlemediği gibi, kendilerine yapılan şikayet ve ihbarları da değerlendirmediği vurgulandı.

Kentimizde ihtiyaçtan fazla pide fırını bulunduğuna, ancak pide fırınlarının şu ana kadar son bir yıldaki kadar başıbozuk faaliyet göstermediğine dikkat çekildi.

Ekmek denetimi Allah’a emanet

Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Hanifi Duran, kentimizde 850 civarında pide fırını olduğunu, ancak bazı fırınların açılıp kapanması ile ilgili bilgi sahibi olmadıkları için, net bir rakamın tespit edilmesinin zor olduğunu söyledi.

Kurallara uymayan fırıncı odaya kayıt yaptıramıyor

Pidecilik yapanların odaya kayıt yaptırmalarından yana olduklarını, ancak kurallara uygun çalışmayan ve ruhsatsız faaliyet gösteren fırınların odaya kayıt yaptırmadığını söyleyen Duran, “Odamıza kayıt yaptıranlar mesleğin ehli ve işini olması gerektiği şartlarda ve yerde yapan insanlardır. Ancak zaman zaman vatandaşlarımızdan kalitesiz ekmek yapan, hijyen kurallarına uygun olmayan yerlerde üretimi yapanlar olduğu ihbarını aldık. Bunun üzerine geçen yıl bir çalışma başlattık. Dolayısıyla ruhsatsız fırın çalıştıran 357 fırın tespit ettik. Bu fırınların bazılarında 1.02 kural bazılarında da hiçbir kurala uyumadan üretim yapılıyor. Zaten tüm kurallara uysa ruhsatını alır gelir. Yönetim kurulu kararıyla ruhsatsız faaliyet gösteren 357 fırını, çalıştıranları adı ve adresi ile listeledik ve Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet ettik. Söz konusu fırınlarla ilgili bir çalışma yapılmadığı gibi olumlu ya da olumsuz bize hiçbir yanıt gelmedi” diye konuştu.

Duran, söz konusu fırınlardan 19’unda paslı hamur makineleri bulunduğunu ve bu makinelerde hamur karıldığını bu durumla ilgili olarak da Sağlık Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini, ancak yine bir sonuç alınmadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *