ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayırsever işadamı arsasını bağışladı…

Hayırsever işadamı arsasını bağışladı…
YAYINLAMA: 10 Aralık 2021 / 16.06
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2021 / 16.06
Gaziantepli hayırsever Maruf Marufoğlu, okul yaptırmak üzere Nizip ilçesi yakınlarındaki arsasını Gaziantep valiliğine bağışladı. Daha önce de okul yaptıran Nizipli hayırseverle valilik arasında protokol imzalandı.

Eğitime katkı ülkeye hizmet olarak döner

İmza töreninde konuşan Vali Lütfullah Bbilgin, “Bu okuldan yetişecek çocuklarımız ülkemizin kalkınmasına, çok değerli hizmetler verecek. Bu hizmette ülkeye yeniden hayır olarak dönecektir diye düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde de hayırsever ve vatandaşlarımız eğitime katkıda bulunmuştur” dedi.

Avukat Maruf Marufoğlu okul yapılması için Nizip’teki arsasını mahalleye bağışladı.

Bilgin, “İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıdan dolayı bu bağışlar durmuştu. Şimdi tekrar canlanmaya başladı” dedi.

Hayırsever avukat Maruf Marufoğlu ise, “Ben bunu bir görev olarak kabul ediyorum. Bu yaptıracağım üçüncü okul olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Okul 16 derslikli olacak

Nizip ilçesi Menderes Mahallesi’ne yaptırılacak okulun adının Marufoğlu İlköğretim Okulu olacağı belirtildi. 16 derslikli okulun ileriki yıllarda kat ilavesi yapılabilecek şekilde temel atılacağı ve bodrum-zemin katın gerektiğinde üç kat olabilecek şekilde planlandığı bildirildi. Nizip’e şu ana kadar Bilal Sait Marufoğlu ilköğretim okulu 1989 yılında 12 derslikli olarak yapılan bu okulun arsası Maruf Marufoğlu tarafından bağışlandı. Maruf Marufoğlu Lisesi 1997 yılında 18 derslikli olarak yapıldı. Şu anda meslek yüksek okulu olarak faaliyet sürdürüyor. Hatice Marufoğlu Diyaliz Merkezi Av. Maruf Marufoğlu ve Alaettin Marufoğlu tarafından yaptırıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *