ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hiçbir belgeyi imzalamayın

Hiçbir belgeyi imzalamayın
YAYINLAMA: 10 Aralık 2021 / 16.06
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2021 / 16.06
Tüketici Hakları Derneği kartzedeleri uyardı…

Kredi kartı mağdurlarının, içinde bulundukları zor durumdan kurtulmalarına imkan veren yasanın çıkmasının ardından Tüketici Hakları Derneği’ne 2000 kişi başvurdu. Bu arada bazı banka avukatları ve yetkililerin yasaya aykırı olmasına rağmen, kartzedelere tüketici aleyhine olan bir takım belgeler imzalatmaya kalkıştığına dikkat çekilerek dikkatli olunmasını istendi.

Yasayı ihlal ediyorlar

Tüketici Hakları Derneği Şubesi Başkanı Bülent Yılmaz, yasaya rağmen bazı banka şubeleri ya da banka avukatlarına kredi kartı mağdurlarına yardımcı olmayarak, yanıltıcı belge imzalatmaya çalıştıklarını söyledi. Banka yetkililerinin, konuyu oldu bittiye getirerek mağdurlara taahhütname imzalatma yoluna gittiğini, yanıltıcı ya da aldatıcı bilgi ve beyanda bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu konularda çok yoğun tüketici şikayeti alıyoruz. Sanayi Bakanlığı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından 2 Nisan 2003 tarih ve 25.067 sayılı resmi gazetede yayımlanan tebliğe göre, uygulama şöyle olacaktır: Borçlunun temerrüde düştüğü tarihteki borcuna yıllık %50’den fazla temerrüt faizi uygulanamayacak. Buna göre hesaplanan borç 12 eşit taksitte ödenecek. Bunun için tekrar bir vade farkı alınmayacak. İcra, fon, vekâlet bedeli, ya da başka bir adla yasa tüketiciye bir yükümlülük getirmediği için bu ödemeler de banka tarafından karşılanacak. Tüketiciye, taahhütname ya da onun aleyhine kullanılabilecek herhangi bir belge imzalatılması yasaya göre suç teşkil etmektedir” dedi.

Bankaları ve avukatlarını

insaflı olmaya çağırıyoruz

Banka ve banka avukatlarını bu konuda uyardıklarını söyleyen Tüketici Hakları Derneği Şubesi Başkanı Bülent Yılmaz, “Banka yetkilileri ve avukatlarını insaflı ve vicdanlı davranmaya, vatandaşa doğru bilgi vermeye davet ediyoruz. Vatandaşın yasal haklarını kullanmasına yardımcı ve saygılı olsunlar” dedi.

Vatandaşın bilgisizliğini bir avantaj olarak görüp bundan bir menfaat sağlamamak ve adil, dürüst ve ahlaklı bir bankacılık sistemini test etmek için başta bankalar olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *