ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’İçi boşaltılmış ambar teslim aldık’’

‘’İçi boşaltılmış ambar teslim aldık’’
YAYINLAMA: 21 Haziran 2023 / 11.15
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2023 / 11.16
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği borç sarmalından kurtarılmaya çalışılıyor Birlik Genel Müdürü Hamza Salman, borç sarmalından kurtarmaya çalıştıkları Güneydoğubirlik’i aynı zamanda ekonomik bakımdan etkin bir kuruluş haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Birliğin acilen ödenmesi gereken yaklaşık 11 trilyon lira borcu bulunduğuna dikkati çeken Salman, 20 Aralık 2003’te göreve geldiklerinde ‘’İçi boşaltılmış ambar’’ teslim aldıklarını kaydetti.

‘’Biz, geçmişte yöneticilerin olan Güneydoğubirlik’i yeniden, üreticiyi koruyan, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kuruluş haline getirmeyi hedefliyoruz’’ diyen Salman, Güneydoğubirlik’in bundan sonra varlığının gerekçesi olan ‘’üreticiyi koruma ve kollama’’ misyonu çerçevesinde hareket edeceğini bildirdi.

Salman, hedefledikleri çalışmaları gerçekleştirmek için öncelikle kaynağa ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

‘’Güneydoğubirlik bugün içinde bulunduğu ekonomik krize kötü yönetim ve Hazine’den hak ettiği oranda kredi almaması sonucunda düştü. Biz şimdi bu süreci tersine çevirmeye çalışıyoruz. Kaynağa ihtiyacımız var ve bunun için 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 83 bin metrekarelik arsamızı satışa çıkardık. Bu arsayı 3 trilyon liraya satmaya çalışıyoruz. Umutluyuz, Güneydoğubirlik’i yeniden ayağa kaldıracağız.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *