ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhracatla, krizi yara almadan atlattık

İhracatla, krizi yara almadan atlattık
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2023 / 13.15
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2023 / 22.24
Koç Grubu’nun Anadolu’daki bayi ve yetkili satıcıları sayesinde bugünlere geldiğine dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yabancıların bile bugün gıpta ile baktığı organizasyona sahip olduklarını açıkladı.

Krizi ihracat nedeniyle büyük yara almadan atlattıklarını belirten Koç, 2004 yılının pozitif geçeceğine inandıklarını kaydetti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve CEO’su Bülent Özaydınlı ile birlikte Vali Bilgin ve Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan‘ı ziyaret etti. Valiliğin defterine Gaziantep ile ilgili düşüncesini yazan Koç’a, vali Bilgin paşa mangalı hediye etti.

Bölgedeki bayilerle toplantı düzenledi

Koç Holding’e bağlı bölge bayileri ile toplantı yapmak için Gaziantep’e gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, beraberindeki şirket yetkilileri ile vali Lütfullah Bilgin ve Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan‘ı ziyaret etti. Vali bilgin, Mustafa Koç’a el sanatı ürünü paşa mangalı hediye etti. Koç, valiliğin özel defterine Gaziantep’le ilgili düşüncesini yazdı. Akşam Tuğcan Otel’de bayilere verilen yemeklerde Koç, bölgedeki bayilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin en büyük OSB bölgesi Gaziantep’te

Vali Lütfullah Bilgin, ülkeye çok büyük hizmet veren, binlerce işçi çalıştıran, İhracat yapan çok büyük bir kuruluşun başkanının Gaziantep’te olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Koç’a ve o şirketi çalıştıran, devam ettiren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra çok büyük yatırımlarla ülkeye hizmete devam ederler. Gaziantep’in, son yıllarda sanayi ve ticaret alanında elde ettiği başarılarla ülkenin kalkınmasına model olarak gösterilen bir kent, çok başarılı iş adamlarımız var. Koç’un burada yatırımı olması bayilerinin bulunması bizim için sevindirici bir gelişme. Gaziantep’i çok farklı kılan buradaki müteşebbis sınıfın varlığıdır. Çok zengin yeraltı ve yerüstü kaynağı yok. 4. OSB altyapı hazır değilken, bile doldu. Şimdi 5. OSB’yi kurmak için sanayi başkanlığına başvurduk. Türkiye’nin en büyük OSB’si Gaziantep’te. Koç ailesinin ülkeye hizmetinin devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Koç, Suriye ve Irak ile ilişkilerin seyrini takip ediyor

Gaziantep’in Türk sanayisinde ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç, Gaziantep yöresine şu an için bir yatırım düşünmediklerini, ancak ileriki yıllarda Irak ve Suriye ile Gaziantep üzerinde plan ve projeyi gerçekleştirebileceklerini kaydetti. Koç, “Gaziantep’te Migros ile bayilerimiz bulunuyor. Bunun dışında bir şey düşünmüyoruz, fakat Irak ve Suriye ile ilgili plan olursa, bunu Gaziantep üzerinde buradaki bilgi birikimi ve tecrübeden faydalanarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bayiler sayesinde bugünlere geldik

Koç holding’in, Anadolu’daki bayi ve yetkili satıcıları sayesinde bugünlere geldiğini ifade eden Koç, “Yabancıların bile bugün gıpta ile baktığı, bir organizasyonumuz, teşkilatımız var. Temsilcilerimize ve bayilerimize önem veriyoruz. En zor günlerde bile bizimle birlikte olmuşlardır. Teşkilatımız en ücra köşedeki temsilcimizle oluşmaktadır. Bayilerle Anadolu buluşmalarına geçen yıl Konya’da başladık. 2004 yılında bu buluşmayı Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

İhracat, krizi çok büyük yara almadan atlatmamızı sağladı 

Dayanıklı tüketim mallarının, şirketin en kuvvetli birim olduğuna dikkat çeken Mustafa Koç, kriz zamanında talepte çok büyük düşme olduğunu, krizi bir takım teknik satış ve kampanyalarla aşmaya çalıştıklarını, ancak hem büyük şanslarının çok büyük ihracat potansiyeli olduğunu vurguladı. 2000ve 2003 yıllarında yaptıkları ihracat nedeniyle krizden çok büyük yara almadan çıktıklarını söyleyen Koç, pazarda ertelenen talebin ardından şimdi piyasada canlanmanın yeniden başladığını, 2004 yılının pozitif geçeceğine inandığını kaydetti.

Koç ve Özaydınlı ile birlikte Tuğcan Otel Anadolu Salonu’nda bölgedeki bayilerle bölge toplantısı düzenledi. Koç, yeni dönemde bayileri ortak etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *