ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlişkilerin geliştirilmesi için protokol imzalandı

İlişkilerin geliştirilmesi için protokol imzalandı
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 13.56
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 13.56
Sınır bölgelerimizde ekonomi canlanacak

Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep ile Halep arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için bir protokol imzaladıklarını bildirdi. Bilgin, Gaziantepli iş adamları ile birlikte Suriye’nin Halep kentine yaptığı ziyareti değerlendirdiği açıklamada, heyetler arası görüşmeler sonucunda imzalanan protokolün, ikili işbirliğinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kendisi ve Halep Valisi Usame Hamid Adi’nin imzaladığı işbirliği protokolünün ticaret, turizm, kültür ve eğitim alanlarında işbirliği yapılmasını ön gördüğünü belirten Bilgin, şunları kaydetti:

“Sınır bölgelerinde ekonomik canlılığın geliştirilmesi, ticaretin artırılması, bölge halkının ihtiyaçlarını düşük maliyetle karşılanması amacıyla sınır ticaret merkezleri kurulması, sınır ticaretinin bu merkezler aracılığıyla geliştirilmesinin önemi üzerinde durduk, görüş alışverişinde bulunduk. Gaziantep ve Halep illeri arasındaki ortak sınırda Halep’e yakın bir sınır kapısı açılması konusunu gündeme getirdik. Bu konuda incelemelerde bulunmak üzere ortak bir teknik komisyon oluşturmaya karar verdik. Görüşmeler sırasında Türkiye ve Suriye’deki akraba ailelerin bayramlaşmalarına olanak sağlayan uygulamanın Karkamış-Cerablus sınır bölgesinde de hayata geçirilmesi için çalışma başlatmaya karar verdik.”

Ziyarete, resmi görevlilerin yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası başkanı Mehmet Aslan, Organize Sanayi Bölgesi başkanı Cahit Nakıboğlu ile bazı iş adamları da katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *