ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsan, ömrü boyunca yedi ağaç tüketiyor

İnsan, ömrü boyunca yedi ağaç tüketiyor
YAYINLAMA: 12 Aralık 2021 / 17.03
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2021 / 17.03
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı TEMA tarafından okullar için hazırlanan eğitim seminerleri devam ediyor. TEMA yöneticileri dün Şehit Şahin Lisesi’nde öğrencilere toprağın önemini anlattı.

Tema Vakfı’nın liseli gençler için düzenlediği toprak erozyonuyla mücadele konulu eğitim seminer Şehit Şahin lisesinde düzenlendi. Seminere, Şahinbey kaymakamı Ömer Karaman, ilçe milli eğitim müdürü Hüseyin Uzunöz, çan lisesi müdürü Ekrem Polat, müdür yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

Duyarsız bir toplumda yaşıyoruz

Şu ana kadar 23 lisede erozyonla mücadele konusunda temel bilgi verdiklerini açıklayan TEMA yetkilileri, duyarsız bir toplumda yaşanıldığına dikkat çekti. Dünyanın TEMA’nın amacını anladığını, ancak kendi insanlarımızın toprağa, doğaya, ilgisiz kaldıklarını dile getiren yetkililer, “Demokratik tepkili toplumu olmalıyız. Enerji ve su tasarrufu da bir erozyonla mücadeledir. Nitekim insanlarımız bu olaya çok duyarsız. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki yok olan sadece toprak değil, geleceğimizdir. Doğduğunuzda beşiğe, ölümünüze tabuta kadar tüketiyorsunuz. 18 kişiyle gönüllü başlayan TEMA yolculuğu, şu anda 180.000 üyesiyle yoluna emin adımlarla devam etmektedir” diye konuştu.

Genç nesil toprağa önem vermeli

TEMA ile koordineli çalıştıklarını söyleyen Şahinbey kaymakamı Ömer Karaman ise, “Eğitim sadece örgün eğitim değildir. Genç neslin topraklarımıza önem vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tür eğitici seminerler toplum için bilgilendirmenin yanı sıra, yararlıdır. Şahinbey ilçesinde orman varlığını en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. İlimizde şu anda orman varlığı %13 civarındadır. Gaziantep’te alacağımız mesafe çok” dedi.

Her yıl 30 milyon ton toprak kayboluyor

Konuyla ilgili öğrencileri bilgilendiren orman mühendisi Mustafa Uslu da, Türkiye’nin günden güne topraklarını kaybettiğini anımsatarak, erozyon nedeniyle her yıl 300 milyon ton toprağın kaybolduğuna işaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *